Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyeleri de 7 kilometrelik sahilin en uğrak noktalarından birinde sualtına dalış yaparak temizlik yaptı. Ellerinde çuvallarla dalan topluluk üyeleri, 1 saatin sonunda denizden araç lastiği, tabela, güneş gözlüğü, içecek kutuları, oyuncak, sigara izmaritleri, kova gibi çöplük ürünler çıkarttı.
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde yapılan dalışta, çöplük olan deniz dibinden kilolarca çöp çıkarıldı.
Antalya’nın önemli noktalarından Konyaaltı Sahili güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor. Şehrin simgelerinden olan sahili her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı tatilci ziyaret ediyor. Ancak şehrin bu güzelliğinde denizin dibi kirlilikle boğuşuyor. Atılan ağlar, plastik ve cam şişeler gibi ürünler deniz ekosistemine zarar verirken, görüntü kirliliği de oluşturuyor.
ARAÇ LASTİĞİ, TABELA, İÇECEK KUTULARI, SİGARA İZMARİTLERİ…
Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyeleri de 7 kilometrelik sahilin en uğrak noktalarından birinde sualtına dalış yaparak temizlik yaptı. Ellerinde çuvallarla dalan topluluk üyeleri, 1 saatin sonunda denizden araç lastiği, tabela, güneş gözlüğü, içecek kutuları, oyuncak, sigara izmaritleri, çöp kovası gibi ürünler çıkarttı.
Gördükleri karşısında üzüntü yaşadığını söyleyen topluluk üyesi Nur Çınar, “Bugün Dünya Çevre Günü nedeniyle su altı temizliği yaptık. Su altında gördüğümüz tabela dikkatimi çekti. Çok fazla içecek kutuları, sigara izmariti vardı.
İnsanların bu konuda çok duyarsız olduğunu düşünüyorum. Su altında çok fazla kırık cam şişe vardı. Bunlar denize giren insanların ayaklarına batıp zarar verebilir. Umarım bu konuda daha duyarlı olabiliriz” dedi.
“KARADAKİ HER ŞEY DENİZE GELİYOR”
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da “Su altında aklınıza gelecek her şey var. Jilet, araba tekerleği, levha, gözlük her şey var. Buranın bu kadar kirli olması denize akan dereden kaynaklanıyor. Yağışlarla birlikte toplanan atıklar dereyle buraya ulaşıyor. Çocuklarımız canla başla dalıp çöpleri topladı. Genellikle içecek kutuları, camlar, plastik ürünleri sık görüyoruz. Karada ne varsa her şey denize geliyor. Denizler artık çöplük halini aldı” ifadelerini kullandı. (DHA) Kaynak Sözcü