Antalya’da tekne ile açılan balıkçıların oltasına takıldı. Dünyadaki en büyüklerinden biri. Panik içerisinde geri bıraktılar

Antalya’da tekne ile açılan balıkçıların oltasına takılan balığın, dünyadaki en büyük örneklerinden biri olduğu anlaşıldı. Uzun uğraşlar sonucu tekneye çekilen balık, kaydedilen görüntülerinin ardından zarar verilmeden panik içerisinde geri bırakıldı.

Antalya’da tekne ile açılan balıkçıların oltasına takılan balığın, dünyadaki en büyük örneklerinden biri olduğu anlaşıldı. Kum köpekbalığı (Carcharhinus plumbeus) olarak bilinen canlı, uzun uğraşlar sonucu tekneye çekildi ve kaydedilen görüntülerinin ardından kısa sürede zarar verilmeden denize geri bırakıldı.

15

Antalya'da tekne ile açılan balıkçıların oltasına takıldı. Dünyadaki en büyüklerinden biri. Panik içerisinde geri bıraktılar - Resim: 2

BÜYÜK BALIK YAKALAMAK İÇİN AÇILDI

Antalya Balıkçı Barınağı’nda teknesi bulunan balıkçı Yusuf Kara (Kaptankara), büyük balık yakalamak için denize açıldı. Kemer ilçesi Beldibi açıklarında arkadaşları ile beraber balık tutmak için oltasını atan Kara’nın oltasına dünyadaki en büyük kıyısal köpekbalığı türleri arasında yer alan kum köpekbalığı (Carcharhinus plumbeus) yakalandı.

25

KAYIT ALTINA ALDI

Boyunun 1 metre olduğu düşünülen köpek balığı uzun uğraşlar sonucu yüzeye çekildi. Balığın köpek balığı olduğunu gören ekip, hiçbir zarar vermeden geri bıraktı. O anları teknede bulunan arkadaşları ise merakla izledi. Çok sayıda kişinin o anları cep telefonu ile kayıt altına aldığı görüldü.

35

ZARAR VERMEDEN BIRAKTI

Balık hakkında açıklamalarda bulunan Kara, ”Kemer Beldibi bölgesinde balık çiftliklerinin yakınında yakaladık. Biz başka bir balığa atarken kum cinsi balığı yakaladık. Bizi çok uğraştırmasına rağmen su üzerine çıkardık. Balık yakalanması yasak olduğu için hiçbir zarar vermeden geri bıraktık” dedi.

45

ENDER RASTLANAN BİR DURUM

Akdeniz’de köpekbalığı görmek oldukça ender rastlanan bir durumdur. Bunun nedeni köpekbalıklarının genellikle balık, fok, kalamar ve diğer deniz hayvanlarını avladıkları daha derin ve soğuk suları sevmeleridir. Yaklaşık 400 köpekbalığı türünden sadece 47’sinin daha sıcak olan Akdeniz’de bulunmasının nedeni de budur. Kaynak Tv100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Gaziantep’te sazangiller balığına avlanma yasağı geldi!
Next post Zıpkınla avladı görenler şaşkına döndü