Kıyamet balığı saatler önce yine görüldü!

Kıyamet balığı olarak belirtilen bir balık türü, özellikle depremlerde önce kendini gösterdiği söyleniyor. İşte o illginç detaylar…

Tayvan’da gerçekleşen 7.4’lük deprem, bölge için son 25 yılın en büyük depremi olarak nitelendiriliyor. Bu bölgenin deprem kuşağında yer alması sonucunda sıklıkla yaşanan felaketlerden önce yerel halk tarafından kıyamet balığı “haberci” olarak nitelendirilen bir durum mevcut.

kıyamet balığı

Tavyan’ın yerel halkı, felaketin yaklaştığını haber veren balık türüne “kıyamet balığı” adını veriyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 7.4’lük depremden saatler önce de kendini gösterdiği söylenen bu balıklar, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Çarşamba sabahı Tayvan’ın son 25 yılın en güçlü sarsıntısıyla karşılaşması, hem bölgede hem de dünya gündeminde büyük yer edindi. Depremin yanı sıra Tayvan’ın komşusu olan Filipinler’de bir kürek balığının yakalanmasına dair fotoğraflar, sosyal medyanın dikkatini çeken konulardan birine dönüştü.

Kürek balıkları tipik olarak okyanus yüzeyinin yaklaşık 1 kilometre altında yaşıyorlar. Fakat Japonya’daki bir inanışa göre; sismik hareketlerin öncesinde bu balıklar sığ bölgelere doğru harekete geçiyorlar. Bu balıkların hareketi ise bir deprem habercisi olarak nitelendiriliyor.

Tayvan’da gerçekleşen depremin merkez üssünün yaklaşık 1448 kilometre güneyinde yer alan Kalanggaman Adası, bu balığın depremden önce görülen yeri olarak belirtildi. Depremden yaklaşık otuz saat önce avlanan balıklar arasında buldukları bu balık, oldukça dikkat çekti.

Depremin merkez üssünden yaklaşık bin 448 kilometre güneyindeki Kalanggaman Adası yakınında bulunan balık, orada bulundu. Depremden otuz saat önce balık avladıklarını söylediler.

Balıkçı Brenjeng Caayon, “Her ne kadar batıl inanç gibi düşünülse de, bu balığın görülmesi bu kötü bir alamet. Çünkü aynı sabah Tayvan’ı sarstı. Daha önce inanmıyordum ama şimdi inanıyorum” cümlelerini kullandı. Kaynak Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Nedeni kalkan ağları: Trabzon’da sahile ölü yunus vurdu
Next post Trabzon’da somonların kafesi yırtıldı: