800 bin dolara satılan dev balık!

En büyük balık pazarının Japonya’nın başkenti Tokyo’nun açılış gününde, 227 kilo ağırlığındaki dev balık mavi yüzgeçli ton açık artırımda 800.000 dolara (yaklaşık 23 milyon 920 bin lira) satıldı.

Dev balık deniz ürünleri toptancısı Yamayuki ve sushi zinciri Onodera Group tarafından satın alındı.

Tokyo’da 238 kilogramlık dev orkinos balığı, bir restoran tarafından 800 bin dolara (yaklaşık 23 milyon 920 bin lira) satın alındı. Dev ton balığı deniz ürünleri toptancısı Yamayuki ve sushi zinciri Onodera Group tarafından satın alındı. Yamayuki ve Onodera Group pazarın en pahalı balığını 4 yıl üst üste satın almış durumda. Aomori kıyılarında yakalanan dev ton balığının bir sonraki durağı, Japonya’nın lüks Ginza bölgesindeki Michelin yıldızlı bir sushi restoranı olacak.

Yaklaşık çeyrek ton ağırlığındaki mavi yüzgeçli ton balığı için alınan astronomik fiyat rekor kırmadı -1999’da kayıtların tutulmaya başladığından beri gerçekleşen en yüksek 4. satış – ancak COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana Toyosu Balık Pazarı’nda ödenen en yüksek fiyat oldu.

2019’da Japon bir sushi restoran zinciri sahibi olan “Ton Balığı Kralı” Kiyoshi Kimura’nın, açık artırmada 613 kilo ağırlığındaki bir mavi yüzgeçli ton balığı için 333.6 milyon yen (3.1 milyon dolar) ödediği zaman kırılmıştı. Kimura, daha sonra muhabirlere beklentisinin 5 katını ödediğini itiraf etmişti. Kaynak telgraf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Mersin’de köpek balığı kıyıya vurdu
Next post Irmakta gördü, ornitorenk sandı! Gerçek ise sonradan anlaşıldı