Nefesleri Kesen ASOF Türkiye 2019 Bolu Gölköy Mücadelesi Rekorlarla Son Buldu

Müthiş mücadele ödül töreni ile son buldu.
Türkiye’de, sportif olta balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip olta ile balık avlanmayı özendirmek amacıyla ASOF tarafından geleneksel olarak Bolu Gölköy Barajı’nda düzenlenen yarışma sona erdi.
Ülkemizin değişik illerinden 25 Takım, 100 Sporcunun katılım sağladığı yarışmaya Bursa ve Balıkesir illerinden yarışmacıları bulunan SHOWBAITS Takımı damgasını vurdu.
Bolu Gölköy Barajı’nda 2012 Yılı yarışmasında yapılan 17,740kg Sazan Balığı Rekoru 18,595kg ile bu yarışmada geçilmiş oldu.
İlk iki gün yağan yağmur ve soğuk hava nedeniyle zor geçen yarışmada sporcular balık yakalamanın yanı sıra birçok alanda mücadele vermiş oldu.
99 saat sonunda 24 Sazan balığı yakalayarak en çok balık yakalama dalında toplamda 153,110kg ile birinci olan takım aynı zamanda yarışmanın birinci günü yakaladıkları 18,595kg ağırlığındaki Sazan Balığı ile de en büyük balığı yakalamış oldu.
En çok balık yakalama dalında ikinciliği kazanan Bolu’nun NATURE IN CARP-14 Takımı ise 99 saat sonunda yakaladığı 25 adet sazan balığı ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Toplamda 112,690kg sazan balığı yakalayarak ölçüm işlemlerinden sonra tamamını canlı olarak suya bırakan takım en çok balık yakalama dalında ikinci oldu.
Yarışmaya İstanbul ilinden katılan KÜSOBDER CARP CLUB İSTANBUL CARP-41 Takımı da 21 Adet balık ile toplamda 88,305kg’a ulaşarak yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.
168 Adet Sazan Balığının yakalanıp156 tanesinin tekrardan ait olduğu suya bırakıldığı yarışmada 12 Adet pullu sazan balığı da DSİ Bolu Gölköy Üretim Tesislerine anaç balık olarak bırakıldı.
T.C. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Faruk Akyürek, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, Bolu Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Boludağı Jandarma Karakol Komutanı ve Personeli, Su Ürünleri Mühendisleri Mukadder Güler, Çağatay Oktay ile Su Ürünleri Kontrol personeli Fikret Özcan’ında yarışma süresince ziyaret ettiği Gölköy Barajı’nda yakalanan balıkların bazılarını yarışmaya ev sahipliği yapan Bolu Lösemili Melekleri Derneği ile Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü Derneği öğrencileri tekrardan suya bıraktı.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EKİM 2019 104. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post KAMADER’İN Sazan Balığı Şampiyonası Başlıyor
Next post AOSB – ASOF 4. Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması Gerçekleşti