DUYURU! 15 MART İTİBAREN SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLAMIŞTIR

15 Mart’tan itibaren başlayan sazangiller av yasağı 15 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.

SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLAMIŞTIR

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılması amacıyla, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğe göre iç sularımızda, 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Yayın, Siraz, Kadife, Tatlısu Kefali(Akarsular hariç) ve diğer türlerin avcılığı, nakli ve satılması yasaktır.

Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, iç su balıklarının üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmiş olup, “Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek yasaklara uymaları, uymayanları ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir”.

5/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ’e göre

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Ç anakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük,Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerini kapsayan yasaklar başlıyor.

15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında üreme dönemine girmesi sebebi ile Sazan (Cyprinus carpio), Kadife (Tinca tinca), Siraz (Capoeta tinca), Tatlı Su Kefali (Leuciscus cephalus), Yayın (Silurus glanis) balığı avlanılması yasaktır.

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.

Yasa dışı avcılık yapanları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve 156, 174 numaralı ihbar hatlarına bildirilmesi rica olunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Yeni Zelanda’da çok sayıda yeni okyanus canlısı türü keşfedildi
Next post Kuzu balığı tuttuğunu sandı, oltanın ucundan köpek balığı çıktı