İzmir Plajlarında Köpekbalığı Paniği! 7 Kişi Hastanelik Oldu

Bu sefer de İzmir plajlarında türü henüz belirlenemeyen köpekbalığı ortaya çıktı.

İzmir plajları hayret verici görsellere neden olmaya devam ediyor. Bölgede huzursuzluğa neden olan köpekbalığı nedeniyle korkan ve panikleyen 7 kişi ise hastanelik oldu.

Google Haberlere Abone Ol

İzmir plajları hayret verici görsellere neden olmaya devam ediyor. Bu sefer de İzmir plajlarında türü henüz belirlenemeyen köpekbalıkları ortaya çıktı. Bölgede huzursuzluğa neden olan köpekbalıkları nedeniyle korkan ve panikleyen 7 kişi ise hastanelik oldu. Detaylar haberimizin devamında…

Bir Bu Eksikti: İzmir Plajları Köpekbalıkları İle Doldu Taştı

Ege Denizi sahip olduğu iklim özellikleri nedeniyle birçok türde balığa ev sahipliği yapıyor. Bu balık türlerinden kiminin hiçbir zararı olmazken yer yer istilacı ve zararlı balık türleri ile de karşılaşılabiliyor. Ancak bu sefer karşılaşılan tür daha önce bölgede hiç ortaya çıkmayan bir tür…

3 Ağustos günü her şeyden habersiz bir şekilde serinlemek amacıyla denize giren turistler öğle saatlerine doğru çığlıklar atarak denizden kaçtı. Türü henüz belirlenemeyen 9 adet köpek balığı halkın yüzdüğü alana kadar gelmişti.

Daha önceden de köpekbalıklarına ev sahipliği yapan Ege Denizi’nde bu kadar yakına gelen köpekbalığı vakası hiç karşılaşılmamıştı. Daha çok denizin binlerce mil batısında ortaya çıkan köpekbalıkları bu sefer plaj kenarlarına kadar geldi.

Denizde keyif sürerken yakınında köpekbalığı gören turistler çığlıklar atarak kendilerini kuma attı. Köpekbalığı nedeniyle panikleyen ve korkan 4’ü yaşlı 2’si çocuk toplam 7 kişi hastanelik oldu. Denizden çıkarıldıklarında adeta panik atak yaşayan bu 7 kişiye önce çevredeki insanlar tarafından daha sonra da plaja gelen sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulundu. Gözlem amacıyla hastaneye kaldırılan 7 kişinin durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı sağlık personelleri tarafından açıklandı.

Uzmanlar Ege Denizi’nde bu kadar yakına gelen köpekbalıkları ile daha önce karşılaşılmadığını söylüyor. Uzmanlara göre bölgedeki balık çiftlikleri nedeniyle ve göç hareketleri nedeniyle bu köpekbalıkları sahile kadar geldi.

Yaşanan korku dolu anlar nedeniyle köpekbalıklarına dikkat edilememesi nedeniyle bu balıkların türünün ne olduğu henüz tespit edilemedi. Ancak uzmanlara göre bu köpekbalığı türü insanlara saldıracak kadar büyük olan bir tür değil. Bu köpekbalıklarının daha çok minik su canlıları ile beslendiği düşünülüyor. Öyle ki insanların bağırışı ve çırpınma hareketleri nedeniyle köpekbalıklarının daha derinlere hareket etmesinden bunu anlayabiliyoruz.

Halk Uyarıldı: Benzeri Bir Olay İlerleyen Günlerde De Yaşanabilir

Bölgedeki uzmanlar köpekbalığı istilasının önümüzdeki günlerde de yaşanabileceği konusunda halkı uyardı. İzmir’in göç yolundaki bir bölge olduğunu dile getiren uzmanlar saldırı yapma kapasitesi olmayan köpek balıklarının yolunu kaybetmesi nedeniyle ve yemek aramak amacıyla İzmir plajlarına tekrardan uğrayabileceğini söyledi.

Uzmanlara göre böyle bir olay tekrardan gelişse dahi saldırı düzeyinde herhangi bir vaka yaşanması beklenmiyor. Ancak yine de bölge halkının ve bilhassa Ege Denizi’ni iyi tanımayan turistlerin dikkatli olması gerektiği konusunda art arda uyarılar yapıldı. Uzmanlara göre köpekbalıklarının bu ziyaretleri önümüzdeki ay son bulacak ve Ege Denizi yalnızca eski balık türlerine tekrardan ev sahipliği yapmaya başlayacak. Kaynak gazeteyenigun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Gürpınar’daki tesiste binlerce balık telef oldu
Next post KASTAMONU VE YİNE BEYLER BARAJI… M. Serkan İnanç