Araştırmacılar buzda balık tutmaya gitti. Oltalarına takılan devasa balığı beklemiyorlardı. 4 saatte zor çektiler, tam 50 kilo

Daha önce For The Win Outdoors tarafından bildirildiği gibi, balıkçıların, balıklardan biyolojik verilerin kaydedilmesi için avlarını bilim adamlarına göndermeyi kabul ettikleri program kapsamında, balıkçıların fiyortta buzda balık tutmasına izin verildi.

Pazar günü Quebec’teki Saguenay Fiyordu’nda buzda balık tutmaya giden bir araştırmacı ve arkadaşı buzdan çıkan balığı görünce şaşkına döndü. 4 saatte zor çektiler, tam 50 kilo.

Buzda balık tutmak birçok kişi için büyük bir hobi. Araştırmacılar da buzdaki balıklarla ilgili önemli araştırmalar yürütüyorlar. 2 araştırmacı tarafından tutulan 109 pound, 50 kilogramlık balık da 4 saatte karaya çıkarılabildi. 

17

ATLANTİK BALIĞI 

Pazar günü Quebec’teki Saguenay Fiyordu’nda buzda balık tutmaya gitmek için özel bir düzenleme yapan balıkçılar, karaya çıkmaları dört saat süren 109 kiloluk bir Atlantik pisi balığı yakaladılar.

27

2 BALIKÇI DAHA ADAY OLDU 

Remi ve Mathieu Aubin, Atlantik Halibut Kış Balıkçılığı Projesi kapsamında Bilimsel Amaçlı olarak yakalanan sezonun ilk balığı olan devasa balığı karaya çıkarmak için deliğin genişletilmesi gerektiğinden diğer iki balıkçının yardımına ihtiyaç duydu.

37

Daha önce For The Win Outdoors tarafından bildirildiği gibi, balıkçıların, balıklardan biyolojik verilerin kaydedilmesi için avlarını bilim adamlarına göndermeyi kabul ettikleri program kapsamında, balıkçıların fiyortta buzda balık tutmasına izin verildi.

47

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BİR TÜR 

OutdoorLife’a göre, Atlantik pisi balığı Uluslararası Doğayı Koruma Birliği kapsamında nesli tükenmekte olan bir tür olarak korunduğundan, türler için eğlence amaçlı balıkçılık aksi takdirde yasaktır .

57

OutdoorLife, Quebec’in Saguenay-Lac-Saint-Jean bölgesindeki balıkçılık “büyük bir tatlı su nehri olan Riviére Saguenay’ın, St. Lawrence Körfezi’nde dar ve derin bir körfez oluşturan St. Lawrence Nehri ile buluştuğu yerdir”. belirtilmiş. 

67

“Bu, nehirden gelen tatlı suyun körfezin tuzlu suyu üzerinden akıp donarak donduğu eşsiz bir balıkçılık yaratıyor. (Deniz suyu tatlı sudan daha düşük sıcaklıkta donar ve koylar genellikle göllerden daha derin olduğundan daha uzun süre soğuk olması gerekir.)” Kaynak Tv100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Gırgır balıkçılığı 24 metre derinlikte yapılıyor: Neredeyse karaya çıktılar
Next post Edirne’de balıkçının ağına takılan balık tüm Türkiye’nin ağzını açık bıraktı. Tam 2,5 metre boyunda. 2 insan boyunda