3. Deniz Okuryazarlığı Kursu 10 Temmuz-18 Ağustos 2023

“Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”

International Ocean Institute (IOI) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan kursun oturumları 10 Temmuz – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak Zoom üzerinden 20:00-21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ NOKTALAR

Kurs Ücreti: Ücretsiz

Kurs Süresi: Toplam 27 saat  (Günde 90 dakika, soru-cevap bölümü dahil)

Dil: Türkçe

Başvuru Tarihi: 12 Haziran 2023

Son Başvuru Tarihi: 25 Haziran 2023

Başvuru için: https://forms.gle/mDeAiUnk57FkNyEz6

3. ÇEVRİMİÇİ IOI OKYANUS AKADEMİSİ Başvuru Formu / 3. Online Ocean Academy Course Application

3. ÇEVRİMİÇİ IOI OKYANUS AKADEMİSİ
Uluslararası Okyanus Enstitüsü (IOI) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) tarafından çevrimiçi gerçekleştirilecek 3. Türkiye Okyanus Akademisi Kursu

International Ocean Institute (IOI) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”nun üçüncüsü, 10 Temmuz – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında  çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

2022 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk iki kursumuza beklentimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi gerçekleşmiş, her bir programa 40 başvuranın katılımı onaylanmıştı. Kursiyerlerin seçiminde cinsiyet ve bölgesel eşitlik gözetilerek, farklı iş alanları ve kurum temsilcilerinin katılımı önemsenmektedir. Üçüncü kurs için kursiyerlerin seçiminde ilk iki kursumuza başvuranların önceliği olacaktır.

Kurs, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilirlik alanında yeni ve ortaya çıkan konuları içeren sunumlar, tartışmalar, okumalar, videolar ve diğer etkileşim araçlarından yararlanılarak gerçekleştirilecek, tüm oturumları tamamlayan ve her oturum sonundaki değerlendirme sorularını cevaplayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.

3. ONLINE IOI OCEAN ACADEMY
IOI Ocean Academy Course offered online by IOI & Turkish Marine Research Foundation, Turkey
Conservation and Sustainability of the Marine Environment in Turkish Seas

Overview: The third online Ocean Governance Course will be offered jointly by Turkish Marine Research Foundation (TUDAV) and International Ocean Institute (IOI) to upgrade the Ocean Literacy between 10th July – 18th August 2023.

The first two courses organized in 2022 attracted a great deal of interest beyond our expectations and completed successfully with the participation of 40 applicants for each program. In the selection of the participants; gender equality in advance of women, the inclusion of representatives of different business areas and institutions and also geographic distribution for covering the representation of four seas are taking into consideration. In the selection of participants for the third course, those who apply to our first two courses will have priority.

The course will utilise presentations, discussions, readings, videos and interactive tools to explore new and emerging issues in marine conservation and sustainability. Participants who complete all the sessions and reply the evaluation questions will be eligible for the certificate.

Kimler Başvurabilir? Üniversite mezunları; Son sınıf öğrencileri; Yerel yönetimlerde, bakanlıklar ve bağlı dairelerde görev yapan yetkililer, politika yapıcılar; Eğitimciler ve Medya temsilcileri

PROGRAM

2. Deniz Okuryazarlığı Kursu 14 Kasım-23 Aralık 2022

“Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”

International Ocean Institute (IOI) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”nun ikincisi, 14 Kasım -23 Aralık 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

4 Nisan – 16 Mayıs 2022 tarihleri arasında ilkini düzünlediğimiz kursa, beklentimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi gerçekleşmiş, programa 40 başvuranın katılımı onaylanmıştı. Kursiyerlerin seçiminde cinsiyet ve bölgesel eşitlik gözetilerek, farklı iş alanları ve kurum temsilcilerinin katılımı önemsenmektedir.

Program için lütfen tıklayınız.

1. Deniz Okuryazarlığı Kursu 4 Nisan-16 Mayıs 2022

“Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”

4 Nisan 2022, Pazartesi günü International Ocean Institute (IOI) ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”na başlıyoruz.
Kursa, beklentimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi olmuştur. Toplamda 383 geçerli/gerçek kişi başvurusu aldığımız bu ilk çevrimiçi kurs programımıza 40 başvuranın katılımı onaylandı. Katılımcıların seçiminde cinsiyet ve bölgesel eşitlik gözetilerek, farklı iş alanları ve kurum temsilcilerinin dahiliyeti önemsendi.
Bu sene IOI kuruluşunun 50. yılını ve TÜDAV 25. yılını kutlarken toplumsal deniz okuryazarlığının geliştirilmesi için başlattığımız bu işbirliğinin uzun yıllar devam etmesini planlıyoruz. Kursa ilgi duyarak başvuran herkesle ileride yeniden düzenleyeceğimiz kurslarda buluşmayı hedefliyoruz.
Bu amaçla kursumuzun yıl içinde farklı odak grupları için tekrarları planlanmakta olup ilgililerin tekrar başvuru şansı olacaktır. Kursumuza ilgi gösteren, başvuru yapan ve kursumuzda konuşmacı olarak bizi destekleyen tüm uzmanlarımıza şimdiden çok teşekkür eder, keyifli ve verimli bir kurs dönemi dileriz.

Kurs programı için lütfen tıklayız

Kurs Ücreti: Ücretsiz

Kurs Süresi: Toplam 20 saat (Günde iki saat, soru-cevap bölümü dahil)

Dil: Türkçe

Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2022

Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2022

Kimler Başvurabilir? Üniversite mezunları; Son sınıf öğrencileri; Yerel yönetimlerde, bakanlıklar ve bağlı dairelerde görev yapan yetkililer, politika yapıcılar; Eğitimciler ve Medya temsilcileri

Tüm oturumlar 4 Nisan – 5 Mayıs 2022 arasında çevrimiçi olarak Zoom üzerinden 18.30-20.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) ve Uluslararası Okyanus Enstitüsü (IOI-International Ocean Institute) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye’de Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirliği için Deniz Okuryazarlığı Kursu”, üniversite mezunları, son sınıf öğrencileri, yerel yönetimlerde, bakanlıklar ve bağlı dairelerde görev yapan yetkililer, politika yapıcılar, eğitimciler ve medya temsilcilerine yönelik deniz okuryazarlığını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilecektir.

4 Nisan – 5 Mayıs 2022 tarihleri arasında çevrimiçi düzenlenecek olan kurs, on oturumda deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilirlik alanında yeni ve ortaya çıkan konuları içeren sunumlar, tartışmalar, okumalar, videolar ve diğer etkileşim araçlarından yararlanılarak gerçekleştirilecek, tüm oturumları tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Duyuru posteri için lütfen tıklayınızDaha fazla bilgi için:

Dr. Elif OZGUR e80ozgur@yahoo.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Köpek balıkları için sosyal medya tehlikesi
Next post Ceyhan Nehri’nde balık ölümleri meydana geldi