DEV AKYA MACERASI

Selam;

Bir macera ile daha karşınızdayım. Bodrum-Kaş-Adrasan-Kemer-Alanya…Uzun zaman önce balık turnuvalarından tanıştığım iş adamı Suat Yiğit ile genel balık sohbetinin bir yerinde hayranı olduğu “Adrasan’a balık yakalamaya gidelim, güzel Akya var” dedi. Akya tecrübem 2-3 kg ile sınırlı idi, mantıklı geldi. Gitme programı yaparken orada tekne sıkıntısı olduğunu, teknelerin yavaş olduğunu ve balık bulucularının olmadığından bahsetti. Bende sevgili dostum Haluk Tepe’nin Yunanistan’dan ithal ettiği Trygon teknesini alıp yeni donatmıştım. Yeni tekne alanlar bilir için içini yer evde otururken; “birşey olsa da tekneye gitsem, balığa çıkmasam da bir baksam, silsem” der insan. Bende Suat’a; “Trygon aldım, gel bununla gidelim, ardından da Alanya’da balık turnuvasına katılırız” dedim. O da en az benim kadar çatlak olmasından dolayı anında “evet” dedi. Kısa bir zaman içinde plan program yapıldı ve 14 Ekim Pazartesi, Bodrum marinada sabahın erken saatlerinde buluşulup 5.90 boydaki, 60 bg. gücündeki Trygon ile yola çıkıldı. Suat’da en az benim kadar heyecanlı ve istekli idi. Fakat yolun uzunluğunu pek düşünmedik:) Aynı gün Adrasan’a varmayı hedeflerken bir Yunan sahil güvenlik, iki Türk sahil güvenlik çevirmesinden dolayı zaman kaybettik. Fethiye marinadan benzinimizi doldurduktan sonra ancak Kaş marinaya kadar dayanabildik gecenin geç saatlerinde.

15 Ekim Salı sabahı tekrar Kaş marinadan yola çıkıp Adrasan’da avlanmak istediğimiz yere vardık. Bir kaç denemeden sonra 3-5 orta ölçekli balık kaçırdık.

Başka bir noktaya süratle giderken, bir tur teknesi yana yakıla bize el kol işareti yaptı. Sancağımızdan keskin bir dönüş yapıp tur teknesine yanaştık. Teknedeki çalışan genç bir kardeşimizin parmakları kopmuştu, yavaş tekneleri ile onları iskelede bekleyen ambulansa gitmeleri en az 1 saat sürecek belki, kardeşimiz parmaklarını, hatta kolunu kaybedecekti. Bize yardım edin derken, kaptan biz durumu fark edip genci teknemize almıştık bile. Genç ağlamıyor, sağlam duruyordu. Bu nedenle sormadım neden parmaklarının koptuğunu.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EKİM 2019 104. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

About Post Author

Previous post DENİZ KIYISINDA KAMP VE AV
Next post Kamil Üçbaş Projeleri devam ediyor..!