Asof’dan duyuru! Turna Balığı Av Yasağı başlıyor… - Oltacı Dergisi

Asof’dan duyuru! Turna Balığı Av Yasağı başlıyor…

Turna Balığı Av Yasağı 15 Aralık İtibarıyla Başlamaktadır

Turna Balığı Av Yasağı 15 Aralık İtibarıyla Başlamaktadır

Doğa ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda faaliyet gösteren Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu olarak, kamuoyunu turna balığı (Esox Lucius) av yasağı hakkında bilgilendirmedir.

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 6/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen tebliğ doğrultusunda, Turna balığı (Esox lucius) avcılığı 15 Aralık 2025 – 31 Mart 2026 tarihleri arasında ülke genelinde yasak döneme girmiştir.

Üreme Döneminin Korunması Önceliğimizdir

Turna balığı bu dönemde yumurtlama sürecine girdiğinden, avcılık faaliyetlerinin kısıtlanması popülasyonun sürdürülebilirliğini doğrudan etkilemektedir. Ekosistemin korunması ve gelecekte daha sağlıklı balık stoklarına sahip olunması açısından bu yasak kritik önem taşımaktadır.

Amatör Balıkçılara Çağrımız

Amatör balıkçılığın doğayla uyum içinde sürdürülebilmesi için tüm üyelerimizin ve amatör balıkçıların aşağıdaki hususlara riayet etmeleri önemle rica olunur:
Yasak dönem boyunca turna balığı avcılığı kesinlikle yapılmamalıdır.
Av sırasında turna balığının denk gelmesi halinde balık hemen suya geri salınmalıdır.
Bölgesel düzenlemeler ve ilgili müdürlüklerin duyuruları takip edilmelidir.
Yasadışı avcılık yapanlar görüldüğünde, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve 112, 156, 174 ihbar hatlarına bildirilmelidir.

Denetimler Aralıksız Sürmesi Talebimizdir

Yasağa aykırı faaliyetler halinde idari yaptırımlar uygulanacak olup denetimler İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, jandarma ve kolluk birimleri tarafından yürütülecektir.

Geleceğimizi Korumak Hepimizin Sorumluluğudur

ASOF – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu olarak, sürdürülebilir balıkçılığı desteklemekte ve doğal yaşamın korunmasına yönelik tüm düzenlemeleri önemle takip etmekteyiz. Üyelerimizin ve tüm balıkçıların kurallara uyarak gelecek kuşaklara daha sağlıklı su kaynakları bırakacağına inanıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu
ASOF Yönetim Kurulu Başkanı
M.Serkan İnanç

Previous post 7. AKDENİZ SURFCASTING TURNUVASI SONUCU