DKMP 15. Bölge Hazar Gölü endemik balık türlerinin izlenmesi projesi.

ELAZIĞ’da Hazar Gölü Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında nadir balık türleri ‘Hazar İnci Balığı’ ve ‘Siraz Balığı’nın popülasyonu, dağılımı ve yaşam alanları incelendi.

Endemik balık türlerinin izlenmesi projesi. Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Şube Müdürlüğü yetkilileri bölgedeki biyolojik çeşitliliği korumak ve izlemek için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.


Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan uluslararası öneme sahip Hazar Gölü’nde endemik balık türlerinin izlenmesi için bir çalışma yaptı.

Çalışma, Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Çalışmada, Hazar Gölü’nün sulak alanında yaşayan ve izlemeye değer türlerden olan ‘Hazar İnci Balığı’ ve ‘Siraz Balığı’nın popülasyonu, dağılımı ve yaşam alanları incelendi.

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki biyolojik çeşitliliği korumak ve izlemek için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. (DHA)

Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ,(DHA) Kaynak Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post İçinden 11 milyon yumurta çıktı. Felaketi yaşatacaktı, yakalandı!
Next post Balık tutmak için tekne ile baraja girdiler! Tekne battı; 1 ölü