Van’da kaçak avlanan 100 kg canlı inci kefali tekrar suya bırakıldı. Onlar rahatça göç edebilsin diye gece gündüz çalışıyorlar…

Göç yolculuklarıyla görsel bir şölen sunan inci kefallerini korumak için ekipler gece gündüz demeden denetim yapmaya devam ediyor. Van’ın Tusba ilçesinde kaçak olarak avlanmış yaklaşık 100 kilogram inci kefali, ekipler tarafından canlı olarak suya bırakıldı.

Van Gölü’nün endemik balık türü olan inci kefalinin yumurtalarını bırakmak için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arası tatlı sulara yaptığı göç yolculuğu devam ederken, balığın korunması amacıyla da ekipler gece gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor.

Onlar rahatça göç edebilsin diye gece gündüz çalışıyorlar... Van'da kaçak balıkçılara göz açtırılmıyor - Resim : 1

KAÇAK AVCILARA DENETİM

Bu göç yolculuğu görsel bir şölen sunarken, kaçak avcıların yakalanması için de Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van YYÜ, ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz denetim yapıyor. İnci kefalinin göç ettiği Tuşba ilçesindeki Çolpan Deresi’de kaçak avcılara yönelik denetim yapan ekipler, derede ağ olup olmadığını kontrol etti. Kaçak avcıların dereye yerleştirdikleri özel düzenekle avladıkları yaklaşık 100 kilo canlı balık tekrar suya bırakıldı.

HİÇBİR KAÇMA YERİ YOK

Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, “Göç git gide yoğunlaşıyor. Gördüğünüz gibi balıkların hepsi yumurtalı. Her bir balık ortalama 10 bin yumurta taşıyor. Burası küçücük bir dere balığının hiçbir kaçma yeri yok. Balık yüz binlerce yıl bu dereye geliyor. Korumazsak, sahip çıkmazsak maalesef kaybettiğimiz diğer kaynaklar gibi bunları da kaybedeceğiz. Dolayısıyla balık bizim, balık hepimizin çocuklarımız geleceği. Bu yüzden sadece kolluk kuvvetleri değil hepimizin balığa sahip çıkması lazım” dedi. Kaynak Tv 100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Küresel ısınma Türkiye’de balıkçılığı da etkiledi. ‘İklim değişikliği etkisiyle özellikle iç sularımızda yüzde 25 oranında azalma olacak’
Next post 15. KAMADER Turna ve Tatlısu Levreği Şenlikleri Haziran’da