Balıkesir Manyas Kuşgölü’nü kuraklık vurdu

Balıkesir’in Bandırma ve Manyas ilçesinde bulunan Kuşgölü’nde kuraklığın artması sebebi ile sular geçen seneye göre 50 metre geride kaldı. Gölde balık nüfusu ise azaldı.

Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 1

Yağışların azalması sebebi ile göl suyunun geçen seneye göre 50 metre kadar geride kaldığını ve bu sebeple balıkların yumurtlama yapamadığını açıklayan Bandırma Bereketli Mahallesi Kuşgölü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Engin Altın, “Şu an göl seviyesi geçen yıla göre 50-60 metre daha düşük.” dedi.

Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 2

Altın, “Burada da diğer göllerde olduğu gibi kuraklıktan dolayı sıkıntı var. Kuraklık sebebiyle balıklar yumurtayı dökemiyor. Turna balığı; çimenlik sazlık gibi yerlere yumurtayı döküyor. Fakat su düşük olduğundan dolayı öyle bir şansları yok.” diye konuştu.

Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 3

KUŞGÖLÜ’NDE 2 BİN-2 BİN 500 TON BALIK

Kuşgölü’nde 2 bin- 2 bin 500 ton balık sirkülasyonu olduğunu hatırlatan Altın, “Suriye ve Irak gibi ülkelere ihracat oluyordu. Kuraklıktan yumurtaların biraz zayıf tutulmasından dolayı bu oran çok düştü. Hatta satışlar öyle çok düştü ki perakende satmaya başladı balıkçı. Balık az olduğu için ihracat yapamıyoruz. Geçen seneki su durumuna göre bu sene görüldüğü üzere teknelerimiz karada kaldı. Kuraklık balıkçılık sektörüne büyük zarar verdi” dedi.

Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 4
Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 5
Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık vurdu - 6

Kaynak Ntv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Nesli tükenmekte olan köpek balığı teknede doğum yaptı
Next post Çine Çayı’nda toplu balık ölümleri