Mahsur kalan 240 pilot balina öldü

Yeni Zelanda’nın Pitt Adası’nda mahsur kalan 240 pilot balinanın öldüğü bildirildi. Yetkililer, karaya vuran 240 pilot balinanın durumunun bir teknik ekip tarafından değerlendirildiğini aktardı.

Mahsur kalan 240 pilot balina öldü

Yeni Zelanda’nın Pitt Adası’nda mahsur kalan 240 pilot balinanın öldüğü bildirildi. Canberra Times’ın haberine göre, yetkililer, karaya vuran 240 pilot balinanın durumunun bir teknik ekip tarafından değerlendirildiğini ve hayatta kalan balinaların uyutulduğunu söyledi.

Koruma Bakanlığı yetkilisi Dave Lundquis, balinaların uyutulmasıyla ilgili, “Bu karar asla hafife alınmaz ancak bu gibi durumlarda en iyi seçenek bu” dedi.

Köpekbalığı saldırısı riskini gözettiler

Karaya vuran pilot balinalardan hayatta kalanlarını hem insanlara hem de balinalara köpekbalığı saldırısı riski nedeniyle yeniden yüzdürmeye çalışmadıklarını belirten yetkililer, aynı zamanda bölgede yeniden yüzdürmeye yardımcı olacak yeterli insan olmadığını kaydetti.

Pitt Adası’yla birlikte Yeni Zelanda’nın Chatham takımadalarını oluşturan Chatham Adası’nda da 8 Ekim’de karaya vuran 215 pilot balina yaşamını yitirmişti.

Balinaların neden karaya vurduğu bilinmiyor. kaynak halktv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Zıpkınla 35 kiloluk akya balığı avladı
Next post YAĞMURSUYU GÖLETİ SPORTİF SAZAN BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI