‘Tuna Masters of the Year’ kemerinin bu yılki sahibi: SİS-35

Avrupa’nın en eski ve en büyük uluslararası sportif balıkçılık turnuvası olan Bitci com Tuna Masters 2022 serisi, 15 – 18 Eylül 2022 tarihlerinde Port Alaçatı ev sahipliğinde, Çeşme Belediyesi himayesinde gerçekleşti.

'Tuna Masters of the Year' kemerinin bu yılki sahibi: SİS-35

Heyecan Dolu “Bitci com Tuna Masters 2022” sona erdi

Avrupa’nın en eski ve en büyük uluslararası sportif balıkçılık turnuvası olan Bitci com Tuna Masters 2022 serisi, 15 – 18 Eylül 2022 tarihlerinde Port Alaçatı ev sahipliğinde, Çeşme Belediyesi himayesinde gerçekleşti. Heyecanı son ana dek süren ve rekorların yaşandığı Bitci com Tuna Masters, Alaçatı ayağı ile sona erdi. ‘Tuna Masters of the Year’ Kemerinin bu yılki sahibi ise SİS-35 ekibi oldu.  

Bu sene 16’ncısı düzenlenen Bitci com Tuna Masters Alaçatı’da İzmir çevresindeki tüm marinalar ile Kıbrıs, Suudi Arabistan, USA, Güney Afrika ve Monaco, İsveç gibi ülkelerden gelerek kayıt yaptıran 56 usta balıkçı ekip yarıştı. Aralarında Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Suat Yiğit, Mahmut Özgener, Altuğ Aksoy, Sinan Kuran ve Engin Altan Düzyatan gibi uluslararası sularda kendini kanıtlamış balıkçıların da olduğu ekipler, Alaçatı açıklarında iki gün boyunca büyük ödülü kazanmak için dev orkinos ve kılıçbalıkları ile mücadele etti. 

Tuna Masters of the Year 2022 Kemeri SİS-35 Ekibinin

Bitci com Tuna Masters 2022 serisinin ilk ayağı olan Bitci com Tuna Masters TEOS’ta elde ettiği 934,8 puan ile gelen SİS-35 ekibi, Bitci com Tuna Masters Alaçatı’da elde ettiği 926,4 puan ile toplamda 1861 rekor puana ulaşarak ‘Tuna Masters of the Year’ 2022 Kemerinin bu yılki sahibi oldu. Tuna Masters of the Year Kemerini bir yıl boyunca taşıyacak SİS-35 ekibine kemeri ve ödüllerini Bilsev Group kurucusu ve Ferdi Baba Restoran sahibi Tevfik Bilsev takdim etti. 

Ahmet Atay Kupası ORKİ TEAM’e 

Alaçatı körfezinde yaşanan iki günlük kıyasıya mücadeleler sonrasında düzenlenen ödül töreninde yaşanan heyecan nefes kesti. Bu sene yaşamını yitiren usta balıkçı Ahmet Atay’a ithaf edilen Ahmet Atay 2022 Kupası ödülünü, 187 cm Bluefin Orkinos yakalayıp canlı ve hasarsız denize salarak 478,8 puan kazanan ORKİ TEAM ekibi (Suat Yiğit, Engin Altan Düzyatan, Lauren Sarasua, Jose Liccardo, Berk Aktan, Oğuz Kaan Durmaz) kazandı. ORKİ TEAM ekibi kupa ve ödüllerini Ahmet Atay’ın eşi Saba Atay’ın elinden aldı.

‘En Büyük Balık’ Ödülü SİS-35’in Oldu   

Turnuvanın final günü SİS-35 ekibinin (Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık, Reyhan Sezgin, İpek Kocabıyık) yakaladığı dev Bluefin Orkinos heyecan ve sürpriz yarattı. ROSE 2 ekibinin yakaladığı dev orkinostan 10 cm kısa olmasına rağmen 154,4 Kg tartılan balık, SİS-35 ekibine 926,4 puan kazandırdı. ‘En Büyük Balık’ ödülünü kazanan ekibe kupa ve ödüllerini Bitci com Türkiye Sorumlusu Faysal Şefkatlioğlu ve Cem Özipek takdim etti. 

‘En Fazla Balık’ Birincisi VELOCE Ekibi 

Turnuvada kullanılan 80 libre kalınlığında misinalar yerine 50 librelik misinalar ile Master Class kategorisinde yarışan ve %50 puan çarpanı elde eden VELOCE ekibi (Çağlar Akan, Fadıl Zandar, Cihan Okay), 2 günde 5 Bluefin Orkinos yakaladı ancak 1 balığın turnuva kurallarına göre 150 cm sınırının 5 cm altında kalması sebebiyle 4 balıktan puan alabildi. Toplam 104 Kg’dan 936 puan alarak ‘En Fazla Balık’ kategorisi şampiyonu olan ekibe kupa ve ödüllerini Port Alaçatı Marina Müdürü Deniz Şahin takdim etti.

‘En Fazla Balık’ta İkincilik ROSE 2 Ekibinin  

Yarışmanın ilk günü yakalanan 151,9 Kg ağırlığındaki Bluefin Orkinos ile son ana kadar En Büyük Balık kategorisinde ödül alacağı düşünülen ROSE 2 ekibi (Mehmet Okay, Timur Timuroğlu, Ali İsmet, Ömer Karaosmanoğlu), final tartısında gerçekleşen sürprizle En Büyük Balık ödülünü yitirdi. Ancak ekip, 911,4 puanla ‘En Fazla Balık’ kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. Ekibe kupa ve ödüllerini CMS CEO’su Ünal Kocaman takdim etti.

‘En Fazla Balık’ Üçüncüsü TORO Ekibi 
‘En Fazla Balık’ kategorisinde 131,7 Kg ağırlığında Bluefin Orkinos yakalayıp 790,2 puan elde eden TORO ekibine (Tolga Aydınol, Ramazan Yıldırımgeç, Erhan Yağımlı) üçüncülük kupasını ve ödüllerini ise Port Alaçatı Liman Başkanı V. Eray Akkanat’ın elinden aldı. 

Turnuvanın ardından düzenlenen Happy Hour’da Knees Up müzik grubunun canlı performansı, katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Mersin DTO’da, küçük ölçekli balıkçılığın sorunları tartışıldı
Next post Zıpkınla 100 kiloluk orkinos avladı