Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi

BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI.

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İl Müdürlüklerince yapılan Balıklandırma Programları ülke genelinde devam ediyor.

İç sularımızda amatör balıkçılığı desteklemek ve su kaynaklarında devamlılığı sağlamak amacıyla yapılan programlara ASOF Federasyonumuz üyesi derneklerde katılım sağlıyor.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF tarafından “Ankara’da Geleceğe Rastgele” sloganı ile yürütülmekte olan “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” kapsamından görev alan OLTACILARDER, RASTGELE-DER ve SİNABDER Üyeleri de Ankara, Asartepe ( Çanıllı ) Barajı ve Bolu Yeniçağa Gölü’nde yapılan çalışmalara katıldılar.

ASOF Başkanı M.Serkan İNANÇ ve RASTGELE-DER Yönetim Kurulu Üyesi Onur AKÇAY’ın katıldığı programda Yeniçağa Gölü’ne 350 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Balıklandırma çalışmasına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki, Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeniçağa Kaymakamı Bilal Çelik, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat ve Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk katılım sağladı.

ASOF Başkan Yardımcısı Niyazi GERİKALAN ile SİNABDER Yönetimi ve Üyelerinin katıldığı programda Asartepe (Çanıllı) Barajı’na 300 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Balıklandırma çalışmasına Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve İl Müdürü Bülent Korkmaz ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Macit Gençer ile SİNABDER Yönetimi ve Üyeleri katılım sağladılar.

Sürdürülebilirliğin sağlanması için her balığa en az bir defa üreme şansı verilmesi gerekliliğinden yola çıkarak;

Su havzalarımızda var olan canlıların sıkı denetimlerle korunması ve balıklandırma çalışmaları yapılırken biraz daha büyük boy yavruların kaynaklara bırakılması taleplerimiz Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Dr. Veysel Tiryaki başta olmak üzere İlgili Kurumlarımızın Müdür ve Görevlilerine tekrar iletilmiştir.

Yapılan çalışmalarda emeği geçelere teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ASOF Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post INTERNATIONAL ÖMERLİ CARP CUP 2022 TAMAMLANDI
Next post Bu balıkları görünce anında toz olun!