TEKİRDAĞ’DA OLTAYLA 2,5 METRELİK YAYIN BALIĞI YAKALANDI


ADEM ÇİL

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 26 yıldır amatör balık avcılığı yapan Yaşar İnceoğlu, olta ile 2,5 metrelik yayın balığı yakaladı. İnceoğlu, “Kesip dolaba atarak değerlendirmeyi düşünüyorum. Bütün kış balık yiyeceğiz” dedi.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yaşayan ve balık avı için Yeniçiftlik Barajı’na giden Yaşar İnceoğlu, olta ile 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 110 kilogram ağırlığında yayın balığı yakaladı.

BÜTÜN KIŞ BALIK YİYECEĞİZ”

 Yaşadığı deneyimi anlatan Yaşar İnceoğlu şunları söyledi:

“1996’dan beri amatör olta balıkçılığı yapıyorum. En büyük tuttuğum yayın balığı bu. Sazan avcılığı için gitmiştim ama yayın balığı denk geldi. Balığımızı Yeniçiftlik Barajı’nda tuttuk. Her zaman balık tuttuğum yere gitmiştim oltamı atınca bir taşa takıldığını sandım. Sonradan oltayı çekmeye çalışınca balığın hareketini hissettim. Yaklaşık iki saat beni uğraştırdı. Üç arkadaş çıkarabildik. Bir arkadaşımız bot ile yardıma geldi. Onunla beraber kenara kadar çıkarmayı başarabildik. Buraya getirmek biraz zor oldu. Arabamın arka koltuğunu aşağı indirip ancak öyle arabaya sığdırabildim. Balığın boyu 2,5 metre. Tartma şansım olmadı ama tahmini ağırlığı 110 kg olduğunu düşünüyorum. Bundan 15 gün önce yine Yeniçiftlik Barajı’nda bir kişinin yine böyle bir balık tuttuğunu resimlerden gördük. Ama onun boyunun ve kilosunun ne olduğundan bir fikrim yok. Kesip dolaba atarak değerlendirmeyi düşünüyorum. Bütün kış balık yiyeceğiz.”

kaynak kapaklı tv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post MİSİNA AĞLAR KATİLDİR…!
Next post Balık ölümleri korkuttu, inceleme başlatıldı