Güneşlenmek için teknelere tırmanan Freya isimli deniz aygırı, insanlara tehlike oluşturduğu gerekçesiyle öldürüldü

Norveç’teki Oslo Fiyordu’nda ‘insanlar için tehdit oluşturduğu’ düşünülen Freya adıyla bilinen dev deniz aygırı öldürüldü.

Norveçli yetkililer, 'insanların güvenliği' gerekçesiyle deniz aygırı Freya'yı öldürdü

Norveç’te güneşlenmek için teknelere tırmandıktan ve bazılarını batırdıktan sonra dünya çapında bir ün kazanan Freya isimli 600 kilogram ağırlığındaki deniz aygırı, insanların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle yetkililer tarafından öldürüldü.

Norveç‘in Kragero kentindeki dünya çapında üne kavuşan 600 kilogram ağırlığındaki Freya isimli deniz aygırı, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen halkın kendisine yaklaşması sonucu halk güvenliği nedeniyle uyutuldu.

GÜNEŞLENMEK İÇİN TEKNELERE TIRMANIYORDU

Deniz botlarına tırmanarak uzanan ve güneşlenen bazen de batmalarına neden olan Freya, bölgede çok popüler hale gelmiş, insanlar onunla fotoğraf çektirmek için temas mesafesini hiçe sayarak hem kendilerini hem de Freya’yı tehlikeye atıyordu. Geçtiğimiz günlerde Norveç Balıkçılık Bakanlığı, aralarında çocukların da bulunduğu büyük bir insan grubunun Freya’ya temas mesafesinde duran bir fotoğrafını yayınlamıştı.

Dünya çapında üne kavuşan Norveç'te 600 kilogramlık deniz aygırı uyutuldu

“İNSAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYORDU”

Bakanlık, Freya’nın uyutulması hakkında, “insan güvenliğine yönelik devam eden tehdidin genel bir değerlendirmesine” dayandığını ifade ederek, “Geçen hafta yerinde yapılan gözlemler sonucunda, halkın deniz aygırı ile net bir mesafe bırakılması yönündeki mevcut tavsiyeyi dikkate almadığı açıkça ortaya çıktı. Bu nedenle, insanlara zarar verme ihtimalinin yüksek olduğu ve hayvanın sağlığının korunmadığı sonucuna varıldı” dedi.

Dünya çapında üne kavuşan Norveç'te 600 kilogramlık deniz aygırı uyutuldu

İNSANCIL ŞEKİLDE UYUTULDU

Freya’nın Oslo Fiyordu’ndan çıkarılması da dahil olmak üzere birçok seçeneğin değerlendirildiğini aktaran Bakanlık, ancak bu alternatiflerin deniz aygırının sağlığından endişe edilmesi nedeniyle reddedildiğini belirtti. Freya’nın insancıl şekilde uyutulduğu ve cesedinin veterinerler tarafından daha fazla inceleneceği aktarıldı.

Öte yandan korunan bir tür olan deniz aygırları normalde Kuzey Kutbu’nda yaşar. Genellikle insanlara saldırmazlar, ancak bazı nadir saldırılar kayda geçti. 2016 yılında Çin’deki bir vahşi yaşam parkında, bir turist ve bir hayvan bakıcısı bir deniz aygırı tarafından öldürülmüştü. kaynak haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post SEZON AÇILDI AMMA VELAKİN! Osman DEMİRTAŞ
Next post ‘HAYALET AVCILAR’IN TEMİZLENMESİYLE 1,7 MİLYON SU CANLISI KURTULDU