SİNABDER 9. TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI

ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE

Sincan Amatör Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği – SİNABDERtarafından amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan olta balıkçılarını buluşturarak paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirip çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamak amacıyla ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI kapsamında, Ankara iline bağlı, Ayaş İlçesi, Asartepe ( Çanıllı ) Barajı’nda SİNABDER 9. Turna Balığı Yakalama Yarışması düzenlenip dereceye girenlere ödüller verilecektir.

Kurucu üyesi olduğumuz ASOF – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’muzca Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği, ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE sloganı ile yürütülen, derneğimizin de destekçi olarak yer aldığı “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” kapsamında gerçekleşecek olan yarışmada 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallara ve derneğin belirlediği yarışma kurallarına tüm yarışmacıların uyması gerekmekte olup aykırı davrananlar diskalifiye edilecektir.

Tarih: 2 – 3 Temmuz 2022
Yer: Ankara / Ayaş / Asartepe ( Çanıllı ) Barajı

PROGRAM
2 Temmuz 2022 Cumartesi
Organizasyon alanında katılımcıların kamp çadırlarını kurabilecekleri geniş bir alan, tuvalet ve elektrik mevcuttur. Katılımcılar cumartesi günü yemek ve diğer ihtiyaçlarını kendi imkânları ile karşılayacak olup, derneğimizce sürekli çay, kahve ve su ikramı olacaktır.
Cumartesi günü havanın kararması ile yakılacak ateşin sıcaklığında müzikli eğlence düzenlenecektir. Çocukların ve tüm katılımcıların eğlenceli vakit geçirebileceği keyifli yarışmalar düzenlenecektir. (Yumurta Taşıma, Un’da Sasi bulma, Yoğurtta Sasi Bulma, Balıkçı mumyalama vb.) Katılımcıların ve yarışmacıların dinlenebilmeleri için saat 24:00′ de müzik sona erecektir. Ateş etrafında, şenlik alanında ya da kamp çadırlarının civarında sohbet ederek geceyi geçirmek isteyenlerin diğer katılımcıların haklarına saygı göstermeleri önemle duyurulur.
Cumartesi akşam Sinek Balıkçılığı ( Fly Fishing ) slayt gösterisi ve sunumu, Yapay Sinek yapımı hakkında tezgâh başında sohbet ve Yapay Sinek bağlama örnek çalışmaları yapılacaktır.

Yarışma kayıt işlemleri cumartesi günü 17:00’de başlayıp pazar günü 07:00’de son bulacak olup kayıt yaptırmayanlar bu yarışmaya katılamazlar.

3 Temmuz 2022 – Pazar
Sabah kahvaltısı 04:30′ dan itibaren verilmeye başlanacak ve yarışmaya katılacakların erken kahvaltı yapmaları sağlanacaktır. Yarışma için belirlenen zaman dilimi saat 05:30 ile 11:00 arasıdır. Öğlen yemeği servisi saat 11:30′ da başlayacaktır.
Yakalanan balıkların değerlendirilmesi saat 11:00 ile 11:30 arasındadır.
Baraj çevresindeki ve şenlik alanındaki doğaya zararlı atıkları önceden dağıtılacak çöp poşetlerine doldurarak getiren yarışmacı ve katılımcılara teşekkür belgesi ve madalya verilecektir.
Ödül törenleri saat 12:00′ dedir.

KATEGORİLER
Üç dalda toplam yedi ödül verilecektir.
1. Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışacak olanlar
En Çok Turna balığı yakalamak için yarışılacak olup, 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük ödülleri verilecektir.
2.Kıyıdan yarışacak olanlar
En Çok Turna balığı yakalamak için yarışılacak olup, 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük ödülleri verilecektir.
3.Yarışmanın en büyük balığını yakalamak için yarışacak olanlar
Yarışmanın en büyük balığını yakalamak için yarışılacak olup kıyıdan ya da bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışanların arasında en büyük Turna Balığını yakalayan yarışmacı ya da takıma sadece 1’incilik ödülü verilecektir.

KURALLAR
1. 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallara kesinlikle uyulacaktır.
2. Yarışmada sadece Turna balığı yakalanacaktır.
3. İade edilecek balıkların canlı kalmalarının sağlanması gereklidir. Yakaladığı balığı suya iade eden takımlar ve kıyıdan yarışan yarışmacılara Federasyonumuz ASOF tarafından teşekkür belgesi verilecektir.
4. Yarışmacılar bir olta takımı ile yarışmaya katılabilirler. Yanlarında bir adet yedek olta, makara ve istediği çeşit yapay yemleri bulundurabilir.
5. Tutulan balıkların kategoride yer alabilmesi için boylarının en az 40 cm ve üzeri olması gerekmektedir. Dolayısıyla, 40 cm altı yakalanan balıklar hemen suya iade edilecek, hakem masasına getirilmeyecektir (5/2 Tebliğde yer alan % 5 küçük boylara da izin verilmez).
6. Kayıtlarını yaptıran yarışmacılar suya, çevreye, diğer kişi ve yarışmacılara zarar vermeyecek şekilde ve başlama saatiyle birlikte yarışmaya başlayabilir.
7. Yarışmacılar yanında bulunan diğer yarışmacıları zor durumda bırakmadan kıyıya dik atış yaparak yarışmak zorundadırlar (kıyıya paralel atış yapamazlar).
8. Her yarışmacı kendi seçimine göre bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile ya da kıyıdan avlanabilir. Yarışmacıların hangi kategoride yarışacaklarını kayıt esnasında yarışma formunda belirtmeleri gerekmektedir.
9. Yarışma sırasında belirlenen kurallar dışına çıkan yarışmacılar saha hakemleri tarafından masa hakemlerine bildirilecek, değerlendirme masa hakemlerince yapılacaktır.
10. Yarışmanın bittiğini belli eden işaret ile beraber yakalanan balıkların hakem masasına teslim edilmesi için yarışmacıların 15 dakikası vardır. Belirtilen zamanın dışında getirilen balıklar, masa hakemleri tarafından kabul edilmeyecektir.
11. Masa hakemlerinin verdiği karar ile dereceye giren yarışmacı ve balıkları anons edilerek en kısa sürede ödül töreni başlatılacak, dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyeleri verilecektir.

Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışmaya katılacaklar için;
a) Bot veya tekne ile yarışacak olanlar takım olarak yarışmak zorundadır. Takımlar en az iki, en çok üç kişiden oluşur. Tek kişilik floattube/kano ile yarışmaya katılacak olan yarışmacılar da bu kategoride değerlendirilir. Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile suya açılacakların tamamında yarışmacı kimliği olmak zorundadır.
b) Takımlar, takım ismi ile yarışmacılarını yarışma öncesinde kayıt masalarına bildirerek belirlenen alandan hakemler kontrolünden geçerek yarışmaya katılacaktır. Tek kişilik floattube/kano ile yarışmaya katılacak olan yarışmacılarda bu kurala uymak zorundadır.
c) Bot ve tekne içinde sadece akü ile çalışan elektrikli motor ve kürek kullanımına izin verilecek, akaryakıt ile çalışan motorlu araçlara izin verilmeyecektir.
d) Uyuşukluğa, refleks zayıflığına, ruh bozukluğuna sebebiyet verecek şekilde alkol veya ilaç alanlar tespit edildiğinde bu yarışmaya katılamaz.
e) Takımlar önceden belirlenmiş alanın dışına çıkamaz ve kıyıdaki yarışmacılara 50 metreden fazla yaklaşamaz, bot ve teknesini sabitlemek, bot ve teknenin sürüklenmesini engellemek ve kendi güvenlik önlemlerini almaktan sorumludur.
f) Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışacak olanlar birbirine 20 m. den fazla yaklaşamaz. Balık alışverişi yapılması yarışmadan diskalifiye olma nedenidir (saha hakemleri tarafından bu konuda yapılan uyarılara uyulması mecburi olup hakemlerin yarışmacılara yaklaşmasında bir sınırlama yoktur).
g) Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışacak olan yarışmacıların can yeleklerini giymesi zorunludur. Ayrıca doğal şartların oluşturabileceği olumsuz koşullarda yarışmacılar kendi güvenlik önlemlerini almaktan sorumludur.
h) Bot veya tekne ile yarışacak olan takımların yakaladığı balıklar, takımın yarışmacı sayısına bölünüp takımın en çok balık yakalama dalındaki ortalama performansı hesaplanacak ve değerlendirme ortalamaya göre yapılacaktır. Aynı kural tek kişilik floattube/kano ile yarışacak olanlar içinde geçerlidir.
ı) Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano kategorisinde En Çok Turna Balığı Yakalama dalında 1. lik, 2. lik ve 3. lük ödülleri bulunmaktadır. Dereceye giren takımlara derneğimizce bir adet kupa, takımın yarışmacılarının tamamına derneğimizce madalya, katılım belgesi ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

Kıyıdan yarışmaya katılacaklar için;
a) Kıyıdan yarışacak olanlar ferdi olarak yarışmak zorunda olup takım şeklinde yarışamazlar. Yarışma öncesinde kayıt masalarına bildirerek belirlenen alandan hakemler kontrolünden geçerek yarışmaya katılacaklardır.
b) Belirlenen alanlar dışına çıkamazlar ve yakaladıkları balıkları gezici hakemlere anında bildirip ölçtürmek, ölçümü yapılan balığı suya iade etmek ve istenmeyen sebeple ölen balık olur ise ölçümünü yaptırdıktan sonra hakemlere teslim etmek zorundadırlar.
c) Kıyıdan yarışacaklar kategorisinde En Çok Turna Balığı Yakalama dalında 1. lik, 2. lik ve 3. lük ödülleri bulunmaktadır. Dereceye giren yarışmacılara derneğimizce kupa, madalya, katılım belgesi ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

Yarışmanın en büyük Turna Balığını yakalamak için yarışacak olanlar;
Yarışmanın en büyük Turna Balığını yakalamak için yarışılacak olup kıyıdan ya da bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışanların arasında en büyük Turna Balığını yakalayan yarışmacı ya da takıma sadece 1. lik ödülü verilecektir. Dereceye giren takım ya da yarışmacıya derneğimizce bir adet kupa, yarışmacılara madalya, katılım belgesi ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

Sincan Amatör Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği’nin yarışma kurallarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Yukarıda belirlenen kurallar dışında avlanmak ve davranmak diskalifiye nedenidir.
Bu yarışmaya kayıt yaptıran herkes ilan edilen bu kuralları kabul etmiş sayılır. Meydana gelebilecek olumsuz durumlardan SİNABDER sorumlu tutulamaz.

DEĞERLENDİRME
1- En büyük Turna balığı yakalama dalında, yakalanan balık boyu esas alınacak olup boyları eşit olan balıklarda varsa bayan yarışmacılara ya da bayan yarışmacısı olan takımlara öncelikverilecek, yoksa yaşça küçük yarışmacılara ya da yaş ortalaması küçük olan takımlara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde kura çekimi yapılacaktır.
2- En çok Turna Balığı yakalama dallarında yakalanan balık sayısı esas alınacaktır.
Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışmaya katılacaklar için; Takımların yakaladığı balıklar takımdaki yarışmacı sayısına bölünüp takımın ortalama performansı hesaplanacak ve değerlendirme ortalamaya göre yapılacaktır. Aynı ortalamada balık yakalanması halinde varsa bayan yarışmacısı olan takımlara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde yaş ortalaması küçük olan takımlara öncelik verilecek, bütün şartların eşit olması halinde kura çekimi yapılacaktır.
Kıyıdan yarışmaya katılacaklar için; Yarışmacıların yakaladığı balık sayısı esas alınacak olup aynı sayıda balık tutulması halinde varsa bayan yarışmacılara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde yaşça küçük olan yarışmacılara öncelik verilecek, bütün şartların eşit olması halinde kura çekimi yapılacaktır.

ÖDÜLLER
Belirtilen dallarda dereceye giren yarışmacılara/takımlara dernek adına birer adet kupa, madalya, katılım belgesi ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.
ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI kapsamında SİNABDER tarafından düzenlenen bu yarışmada, birinciliği kazanan yarışmacı/takımlara ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI FİNAL YARIŞMASI katılım belgesi ile final yarışmasına katılmaları halinde yol giderlerinin 250’şer TL’lik kısmı ASOF tarafından karşılanacaktır.

Not: Birden fazla ödül almaya hak kazanan yarışmacılara sadece bir dalda ödül verilecektir. Sponsor firmalar tarafından sağlanan ödüllerin nasıl dağıtılacağı dernek yönetim kurulu tarafından belirlenir.
Yarışma, SİNABDER Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmiş saha hakemleri ve masa hakemlerinin idaresinde olacaktır. Turnuvayı düzenleyen ASOF tarafından görevlendirilmiş en az üç gözlemci de yarışmada görev alacaktır.

Yarışmanın tüm yazılı ve görsel hakkı ile gelir getirici çalışmaları, raporları turnuvayı düzenleyen ASOF ve yarışmayı düzenleyen SİNABDER’e aittir. Yapılan TV. Çekimlerinden, fotoğraflardan, raporlardan, makalelerden ve kitaplardan yarışmacılar, dernekler ve üçüncü kişiler hiçbir telif hakkı talep edemezler. Bu yarışmaya katılan herkes istendiğinde elindeki video, resim ve yazılı belgelerin birer kopyasını ASOF ve SİNABDER’e vermeyi kabul etmiş sayılır.

Bu yarışma Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ nün 16.05.2022 Tarih, E-67852565-140.06-5604970Sayılı izni ile gerçekleşmekte olup yarışma için belirlenen alanda yarışma süresince yarışmacılar dışındakilerin avcılık yapması yasaktır.

Bu yarışmanın hazırlıkları esnasında desteklerini bizlerden esirgemeyen ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişiler ile siz doğa aşığı amatör olta balıkçısı dostlarımıza ve değerli sponsorlarımıza teşekkürü borç biliriz.

Sincan Amatör Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği
SİNABDER Yönetim Kurulu

Bilgi ve Yarışma Sponsorluğu İçin:
Yönetim Kurulu Başkanı:Niyazi Gerikalan 0532 644 57 52
Başkan Yardımcısı: Mustafa Orhan 0532 573 68 42

#AnkaradaGelecegeRastgele #ASOF #OLTACILARDER #RASTGELEDER #SİNABDER #SAD #AKGT #ABİDOST #TÜBİDEF #ankarafotoğrafgurubu #GEF #SGP #sürdürülebilirlik #balık #turna #turnabalığı #balıkavı #yarışma #yakalabırak #AnkaraBüyükşehir #MansurYavaş #Ayaş #AyaşBelediyesi #çanıllı #çanıllıbarajı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
Next post İspanya’da binlerce yıllık ‘almadraba’ yöntemiyle ton balığı avı