SAMADER 13. TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI YAPILDI

ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI
SAMADER 13. TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI SONUCU


Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından düzenlenen – ASOF 2022 Türkiye Turnuvası kapsamında Sakarya Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği tarafından organize edilen SAMADER 13. Ulusal Turna Balığı Yakalama Yarışması büyük bir coşku ve heyecan içerisinde Sakarya ‘nın Arifiye İlçe sınırlarında yer alan Mollaköy Göletleri’nde gerçekleşmiştir.
Yarışmaya Sakarya ili haricinde İstanbul, Kocaeli, Eskişehir illerinden katılım sağlanmış, bot ve kıyıdan yarışanlar olmak üzere toplam 91 yarışmacı mücadele etmiştir.
Ailelerinde yoğun ilgi gösterdiği yarışma, pandemi sebebiyle uzunca zamandır yapılamayan bu tür organizasyonların ne kadar özlemle beklendiğini de göstermiştir.
Cumartesi günü sabah saatlerinde yarışma alanında toplanmaya başlayan yarışmacılar, akşam saatlerine kadar alanda çadırlarını kurdular. Festival havasında geçen organizasyonda akşam geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlenen katılımcılara cumartesi gün boyu çay, su ve kahve ile pazar günü sabah ve pazar günü öğlen yemeği ikramı da yapılmış olup organizasyonun güvenliği de İlçe Jandarma Komutanlığı ile Karakol Komutanlığı tarafından sağlanmıştır.
Pazar sabah 05.30 ‘te göle açılmaya başlayan yarışmacılar 11.30 ‘a kadar kıyasıya mücadele edip son ana kadar mücadeleyi bırakmadılar.
Ödül törenine geçilmeden turnuva ve yarışmanın amacına yönelik olarak “Çevre Bilincini” daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılamak adına çöp toplama yarışması ödülleri verilmiştir. 22 çocuğumuza yine aynı şekilde gelecekte daha bilinçli bir olta balıkçısı olması adına derneğimizce madalya ve Remixon – Daiwa firmasınca olta takımları hediye edilmiştir. Üç ayrı kategoride, beş dalda dereceye giren yarışmacı ve takımlara dernek adına kupa, madalya, katılım belgesi ve para ödülleri ile sponsor firma ödülleri verildikten sonra ödül töreni sonlandırılmıştır.
Katılımcıların mutlu ayrıldığı ve gelecek yarışmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirttiği yarışmaya sponsor olan kurum ve kuruluşlar büyük taktir toplamıştır.
Bu organizasyonların ancak sponsorların desteğiyle güzelleştirilebildiğini belirten SAMADER Başkanımız turnuvanın diğer illerdeki yarışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtmiştir.
18 – 19 Haziran 2022 tarihleri arasında omuzlarını biz Sakarya Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği ile birleştiren aynı yolda emin adımlarla ilerlediğimiz diğer derneklerimizin yönetim kurulu ve üyeleri ile amatör, sportif balıkçılığa gönül vermiş tüm doğa aşığı dostlarımıza, bu etkinlikte yanımızda olan ilgili kurumlara, sponsorlukları ile bizlere daima destek olan kişi ve kuruluşlara, kurucu üyesi bulunduğumuz Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF Yönetim Kuruluna saygı, selam ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle Sakarya ili Arifiye İlçesine bağlı Mollaköy Göletleri ve çevresinde yaşayan canlılar ile eşsiz doğasına farklı bir açıdan bakmak ve bunların tanıtılmasında, korunmasında sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza bir kez daha pay sahibi olmak istedik.
Bu uğurda ufacık da olsa başarı sağlayabildiysek ne mutlu bize.
Saygılarımızla,
Sakarya Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği
SAMADER Yönetim Kurulu

Yarışmacı Sayısı:
Bot ve Tekne İle Yarışanlar: 24 Takım (48 Yarışmacı)
Kıyıdan Yarışanlar: 43 yarışmacı
Yakalanan Balık Miktarı
Bot ve Tekne İle Yarışan 24 Takım, 48 Yarışmacı toplamda 40 Balık
Kıyıdan Yarışanlar 43 Kişi Toplamda 1 Balık
En Büyük Turna Balığı Yakalama Birincisi
Yakalanan Balık Boyu: 66cm
Hikmet ÖZCAN
İlker BEKÂR
Ödül Veren:
Sakarya İli Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alper ALP
Bot ve Tekneden En Çok Turna Balığı Yakalama Birincisi
Yakalanan Balık Sayısı: 12 Adet
1- Volkan SERDAR
2- Yasin BİLGİN
Ödül Veren:
Arifiye Merkez Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Nihat ŞIKOĞLU
Bot ve Tekneden En Çok Turna Balığı Yakalama İkincisi
Yakalanan Balık Sayısı: 5 Adet
1- Semih KOL
2- Hasan BİRYAN
Ödül Veren:
HDC OTOMASYON HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. / Hakan KILIÇ
Bot ve Tekneden En Çok Turna Balığı Yakalama Üçüncüsü
Yakalanan Balık Sayısı: 4 Adet
1- Yusuf AKÇAY
2- Fahri BEKÂR
Ödül Veren:
PAMUKOVA SÜRÜCÜ KURSU / Mahmut RUŞEN
Kıyıdan En Çok Turna Balığı Yakalama Birincisi
Yakalanan Balık Sayısı: 1 Adet
Ali GÜLER
Ödül Veren:
ALTUNBAŞ DIŞ TİC. SAN A.Ş. / Tuncer ÜNAL — Ali Güler ve
4 diğer kişi
ile birlikte.

Samader Turna Balığı Yakalama Yarışmasına Katılan Samader Yıldızlar Çocuk Külübü Üyelerinin Hepsine Kamış ve Makara Hediye verilmiştir.

https://www.facebook.com/1108683389/videos/2946519218973251/

DESTEKÇİ, PAYDAŞ VE SPONSORLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post OLTACILARDER 12. Turna Balığı Yakalama Yarışması SONUCU
Next post ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ