İsrail sazanına savaş açıldı

Türkiye’de iç sularda görülen ve istilacı tür olarak bilinen İsrail sazanına savaş açıldı.

İsrail sazanına savaş açıldı

İsrail sazanı, balıkların yumurtalarını yiyerek beslenmesi sonucunda diğer balık türlerinin üremesine engel oluyor.

Balık türlerinin soyunu tehlikeye sokan aynı zamanda da biyolojik çeşitliliğin sağlanmasına da engel olan bu tür için Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından ‘İsrail sazanı yakalıyoruz’ isimli yarışma düzenlendi. OMÜ Gölet’te düzenlenen yarışmaya çok sayıda öğrenci ve vatandaş oltasıyla katıldı.

“ÇOK BÜYÜK TEHLİKE”

OMÜ Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Polat, “İsrail sazanı iç sularımız için, doğal balıklarımız için çok büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. İsrail sazanı her türlü habitata uyum sağlayan her çeşit habitattaki canlıların yumurtalarıyla beslenen balıktır. Tuzlu sularda, sıcak sularda, mikrobun yaşamadığı sularda bile yaşamaktadır. Eğer tedbir almazsak, doğal balıkçılığımız açısından göllerimiz, akarsularımız maalesef çölleşecek. Doğal türleri bulmak zorlaşacak” dedi.

Öte yandan yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. Yarışamaya katılan balıkçılar tarafından tutulan farklı türdeki balıklar da göle geri bırakıldı. (İHA) kaynak sözcü

About Post Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Previous post Küresel ısınma balık türlerini vurdu: Marmara’da balık azalıyor
Next post Kaçak avlanan 11 ton inci kefali ele geçirdi