Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumuna kadar, her türlü balık avcılığı durdurulmuştur

Balıkçılarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliği için bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar, Bulgar sınırından Kefken arasındaki Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumuna kadar, her türlü balık avcılığı durdurulmuştur (küçük teknelerle yapılan olta avcılığı dahil).

Bakanlık duyurdu: Karadeniz kıyısında balık avı yasaklandı

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde bir mayının tespit edilmesi sonrasında Karadeniz kıyılarında balık tutmak yasaklandı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Balıkçılarımız ve halkımızın can ve mal güvenliği için bugünden itibaren (26 Mart 2022) ikinci bir duyuruya kadar, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumu süresince, küçük teknelerle yapılan olta avcılığı da dahil olmak üzere her türlü balık avcılığı durdurulmuştur” denildi.

AKAR: SAS TİMİMİZ TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post ASOF’dan Rekreasyonel Olta Balıkçılığı Anketi
Next post Balıkçı teknesinin kılavuzu yunuslar oldu