Samsung balık ağlarından geri dönüşüm yapacak

Samsung, 9 Şubat’ta 2022 Galaxy S serisini duyuracak. Bu cihazlar kısmen yeni ve daha sürdürülebilir bir malzemeden yapılacak.

Samsung balık ağlarından geri dönüşüm yapacak

Pazar günü şirket yeni cihazlarıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Buna göre Güney Koreli teknoloji devi en son cihazlarında atılan balık ağlarından geri dönüşüm yapacak.

Cihazları için okyanusa bağlı plastik kullanmaya başlayan şirket bu çevreci hareketiyle takdir aldı. Samsung, malzemeyi tüm cihaz serisinde kullanmaya başlamadan önce, önümüzdeki hafta duyuracağı ürünlere dahil edeceğini söyledi.

Samsung bu hareketin arkasında çevreye olan hassasiyetlerinin olduğunun da altını çizdi. Büyük Pasifik Çöp Yaması gibi okyanuslarda kirliliğin ana suçlusu olarak plastik şişeleri ve market poşetlerini biliyoruz. Ancak deniz biyologlarının en çok endişelendiği bir diğer konu da mikroplastikler ve atılan ağlar. Sahipsiz olta takımları, Hawai foku gibi nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere denizlerimize büyük tehdit oluşturuyor.

Bu da hayalet balıkçılığına yol açıyor. Her yıl atılan 640.000 tondan fazla balık ağıyla, bu daha da kötüleşen bir sorun. Samsung, atılan çöpleri cihazlarına dahil eden ilk şirket değil.

Geçen yıl Microsoft, Ocean Plastic Mouse’u duyurmuştu. Yüzde 20 oranında geri kazanılmış plastikten yapılmış bir kabuğa sahip ürünler üretildi. Microsoft gibi, Samsung da okyanusa bağlı plastik kullanımını daha büyük sürdürülebilirlik çabasının bir parçası olarak konumlandırıyor. Şirket, cihazlarının ambalajında daha sürdürülebilir malzemeler kullanmaya başlayacağını söyledi. kaynak cnntürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su Ürünleri Kontrol Görevlileri ile değerlendirme ve hedefler toplantısı yapıldı
Next post TERKOS GÖLÜ’NDE KAÇAK AVLANAN 1 TON BALIK TEKRAR SUYA BIRAKILDI