Amatör balıkçılar sahile hücum etti

Amatör balıkçılar sahile hücum etti

Amatör balıkçılar sahile hücum etti

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) – ANTALYA’nın Demre ilçesinde, mendik balığı akını olduğunu duyanlar amatör olta balıkçıları sahile akın etti.

Demre’de sahili açıklarında mendik balığı akınından haberdar olan amatör olta balıkçıları erken saatlerde oltalarıyla Kömürlük ve Taşdibi plajlarına akın etti. Kadınların çoğunlukta olduğu amatör balıkçılar, gün boyu olta salladı. Yaklaşık 200 olta balıkçısı, avladıkları balıklarla evine döndü.

Sahilde 3 gündür olta sallayan Kemal Perçin, “Balık akını nasıl oluştu bilmiyorum. Dün 5 kilo balık yakaladım. İnsanlar iki, üç gündür evinin balık ihtiyacını karşılıyor” dedi. Aysel Usta ise “Dün en az 5 kilo balık yakaladım. Bugün de fazla yakaladım. Birazını temizleyerek buzluğa atıyorum. Birazını da eşe dosta verdim” diye konuştu Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Durali Eraslan, “Enstitü olarak Beymelek Dalyanı’ndan üremesi için balık bırakıyoruz. Ama bizim bıraktığımız balıkların sayısı belli. Bu kadar ve bu boyutta balık bırakmıyoruz. Bu mendik sürüleri doğal olarak belirli yerlerden geliyor” dedi. kaynak milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Görenler şaşırdı: 22 kiloluk dev sazan balığı yakaladılar
Next post İstanbul’da gırgır tekneleri olta balıkçılarını isyan ettirdi