Palamut olmayınca deniz salyangozuna yöneldiler

Karadeniz’de bu sezon palamutun beklenenden az olması nedeniyle, kıyı balıkçıları ihraç ürünü olan deniz salyangozuna yöneldi. Deniz salyangozunun Karadeniz’de odukça fazla olduğunu söyleyen balıkçılar, ülke ekonomisine de katkı sağladıklarına dikkat çektiler.

Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 1

Karadeniz’de bu sezon özellikle kıyı balıkçıları için palamut beklenenden azdı. Bu durum da balıkçıları ihraç ürünü deniz salyangozuna yöneltti.

Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 2

Trabzon’da bazı balıkçılar son yıllarda yoğun bir şekilde ihraç edilen deniz salyangozuna yöneldikleri için hem kendilerinin hem de ülke ekonomisinin kazandığını söylediler.

Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 3

Kıyı balıkçıları olarak bu sezon özellikle palamudun olmayışı kendilerini olumsuz etkilediğini belirten balıkçılardan Erkan Acuner, “Başta palamut olmak üzere diğer balık çeşitleri az olduğu için deniz salyangozuna yöneldik. Deniz salyangozu Karadeniz’de oldukça fazla, istilacı tür olarak biliniyor. İhraç ürünü olduğu için ülke ekonomik katkısı var” dedi.

Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 4

Avuner, “Şartlar uygun olduğunda günde 500 kilogram bazen, 1 tona kadar deniz salyangozu tutabiliyoruz. Şartlar kötü olursa 100-150 kilogram kadar tutuyoruz. Karadeniz’de Sinop’tan Hopa’ya kadar farklı yerlerde avcılığı yapılıyor” diye konuştu.

Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 5
Palamut olmayınca
deniz salyangozuna yöneldiler - 6

kaynak ntv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Van Gölü’nde kuraklık etkisi: Balıkçı tekneleri limana yanaşamadı
Next post Göllerde ‘çürüme’ felaketi