Müsilaj balıkçıları da vurdu: Vatandaş balık yemiyor

Marmara Denizi’ni saran müsilaj nedeniyle vatandaşlar balık yemekten çekiniyor. Balıkçıların müşterilen deniz salyası nedeniyle Marmara’da tutulan balıkları yemek istemediğini belirtiyor. Satışların büyük oranda düştüğünü söyleyen balıkçılar, vatandaşın balık yemek istemez olduğunu söyledi.

Müsilaj balıkçıları da vurdu: Vatandaş balık yemiyor

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj canlı yaşamını ciddi şekilde tehdit ediyor. Denizin dibine çöken müsilaj oksijen seviyesini aza indirerek dip canlılarını oksijensiz bırakıyor. Uzmanlar bununla birlikte müsilajın sağlık sorunlarına yol açabileceği yönünde uyarılar yaparken balıkçıların da ağları deniz salyasıyla kaplanıyor, tekneleri zarar görüyor.

Marmara’nın mücadele ettiği çevre felaketinin ekonomik etkileri de baş göstermeye başladı. Müsilaj nedeniyle vatandaşlar da Marmara Denizi’nde avlanan balıkları yemekte tereddüt ediyor.

deniz-salyasi.jpg

‘VATANDAŞ BALIK YEMEZ HALE GELDİ’

Pazarda, Ege ve Karadeniz’den gelen balıklar satılırken, tedirginlik yaşayanlar balıkların nerede tutulduğunu soruyor. İzmit Balık Pazarı’nda satışların büyük oranda düştüğünü belirten balıkçı Kemal Binekoğlu, “Bizim satışlarımız büyük oranda düştü. Şu anda müsilajdan dolayı balık pazarına gelen insan sayısı azaldı. Her gelen ‘Marmara balığı mı?’ diye soruyor. Bize gelen müşteri zaten şu anda sadece bizim eşimiz dostumuz. Normal vatandaş neredeyse balık yemez hale geldi müsilaj korkusundan. Vatandaşlar çekiniyor şu anda. İnşallah bu müsilajdan kurtuluruz ve yeni sezona güzel bir şekilde başlarız” dedi.

2.jpg

‘MÜSİLAJ BİTENE KADAR MARMARA BALIĞI SATMAYACAĞIZ’

Müsilajın balık halini ciddi anlamda etkilediğini ifade eden balıkçı Uğur Beler ise, “Av yasağından dolayı işlerimiz zaten biraz düşmüştü bir de Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj olayından dolayı işlerimiz çok kötü etkilendi. Biz de durumu yakından takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda geçer diye umut ediyoruz.

Müsilaj insanlarda balığa karşı bir olumsuz etki yarattı. Balık almak isteyen kişiler tedirgin oluyor. Biz şu anda hep Ege ve Karadeniz’den gelen balıkları satıyoruz. Bunların tüketilmesinde bir sakınca yok. Müsilaj bitene kadar Marmara balığı satmayacağız. Müşterilerimizin içi rahat olsun. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda müsilajdan kurtulacağız” diye konuştu. kaynak karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Gölde bulduğu yavru yunus balığını 200 metre koşarak denize bıraktı
Next post Burdur Gölü’nde alg patlaması