Denizden yarım saatte yarım ton atık çıkarıldı

Samsun’da, ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında denizde temizlik yapan dalgıçlar, 3 alandan 30 dakikada yarım ton atık topladı.

Denizden yarım saatte yarım ton atık çıkarıldı

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama- kurtarma ekipleri, ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında liman içi kıyısı, deniz altı ve kıyılarda temizlik yaptı. 30 dakika süreyle dalış ve temizlik yapan ekipler, metal parçalar, araç lastikleri, plastik ve cam şişelerden oluşan yarım ton atık topladı.

SAMSUN'DA DUNYA CEVRE GUNU ETKINLIKLERI KAPSAMINDA DALGICLAR DENIZDE TEMIZLIK YAPTI. TEMIZLIK SIRASINDA DENIZ DIBINDEN BIR METRE GENISLIGINDE METAL CIKARTILDI. FOTO: HAKAN AKGUN-SAMSUN-DHA

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdür Vekili Başkomiser Saniye Şahin Özen, “Denizimizde yaptığımız yarım saatlik çalışma esnasında yarım tona yakın atık çıkardık. Maalesef denizimizi kirletiyoruz. Bu konuda duyarsız davranıyoruz. Bu hareketlerimizin sonu ülkemizin geleceğine mal olacak. Hepimizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

kaynak halktv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Marmara Denizi nasıl kurtulur ? 3 aşamalı çözüm önerisi
Next post Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta toplu balık ölümleri