Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Thames nehrine giren 4 metre uzunluğundaki bir balina için kurtarma operasyonu yapıldı. Bir tekne indirme rampasında sıkışmış halde bulunan balina için ekipler seferber oldu. Dört saatlik bir çalışmanın ardından sıkıştığı yerden kurtarılan balina, tedavi altına alındı.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Thames nehrine giren  4 metre uzunluğundaki bir balina bir tekne indirme rampasında sıkışmış halde bulundu. Balinayı kurtarmak için ekipler seferber oldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; mink türü olan genç balina, Türkiye kökenlilerin de yoğun olarak yaşadığı Richmond bölgesinde ortaya çıktı.

İhbar üzerine bölgeye gelen yardım ekipleri, 4 metre uzunluğundaki balinayı bir tekne indirme rampasında sıkışmış buldu.

Hayatta kalması için su tutulan  balinaya müdahale için bölgeye, Kraliyet Ulusal Can Kurtarma Botu Kurumu ekipleri geldi. Sıkışan balina, su sıkılarak serin ve ıslak tutulmaya çalışıldı.

4 SAATLİK ÇALIŞMA İLE KURTARILDI

Yüzlerce kişi de bu sıra dışı olayı izlemek ve görüntülemek için nehir kenarında toplandı. Görgü tanığı 20 yaşındaki Jake Manketo, “zavallı balinayı” gördükleri anda gözlerine inanamadıklarını belirterek, “Herkes kurtarılmasını umuyor” dedi.

Balinanın nasıl Thames nehrine ve oradan Richmond bölgesine geçtiği bilinmiyor.

Ekiplerin dört saatlik bir çalışmanın ardından sıkıştığı tekne indirme rampasından kurtarılan balina, tedavi için belirlenen yere götürüldü.

BOYLARI YAKLAŞIK 10 METREYE ULAŞIYOR

Mink balinaları, büyük balinalar kategorisindeki en küçük tür olarak biliniyor ve boyları yaklaşık 10 metreye ulaşıyor.

Doğal şartlarda Atlantik ve Pasifik Okyanusları’nda yaşıyorlar.

2006’da da benzer bir şekilde 5 metre uzunluğunda şişe burun türü bir balina Thames’e girmiş ancak tüm çalışmalara rağmen kurtarılamamıştı. 15 yıl önce yaşanan bu olay, kayıtlı tarihteki ikinci vaka olarak kayda geçmişti. kaynak yeniçağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post İki amatör balıkçı nesli tükenme tehdidi altındaki caretta carettayı kurtardı
Next post Dicle Nehri’nde binlerce ölü balık kıyıya vurdu