İstanbul’da izinsiz avı yasak 2.5 ton orkinos ele geçirildi

İstanbul Beylikdüzü’deki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde avlanması özel izne tabi olan ve kaçak avlanan yaklaşık 2,5 ton 60 adet orkinosa el konuldu.

Beylikdüzü ilçesinde bulunan Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde gece saatlerinde su ürünleri denetimi yapıldı. Denetime, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Gürpınar İrtibat Bürosu Personelleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Gürpınar Personelleri ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı Gürpınar Zabıta Ekipleri katıldı.

60 ORKİNOS ELE GEÇİRİLDİ

Kontrollerde, 60 adet yaklaşık 2,5 ton ağırlığında orkinos balığına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olarak istihsal edildiğinden dolayı el konuldu.

YARDIM KURUMLARINA BAĞIŞLANDI

El konulan, avlanması özel izne tabi olan 60 adet yaklaşık 2,5 ton orkinos balığının mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı alınarak sosyal yardım kurumlarına bağışlandığı öğrenildi. kaynak haberglobal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post İzmir’in Karaburun Büyükada kıyılarında dalış yapan dalgıçlar, karada yürüyemediğini gördükleri engelli oğlak için seferber oldu
Next post Türkler yemiyor, Uzak Doğulular hayran: Milyonlarca dolarlık kazanç