Eğirdir Gölü’nde kaçak avcılık denetimi: 570 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu

İç sularda 1 Kasım itibariyle kerevit av yasağı başlaması sebebiyle, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimler devam ediyor. Isparta’da bulunan Eğirdir Gölü Barla-Boyalı açıklarında tespit edilen toplam 570 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu.

 İHA

Sahipsiz kerevit pinterine el konuldu.
Sahipsiz kerevit pinterine el konuldu.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri tarafından Eğirdir Gölü’nde yapılan denetimlerde, Barla-Boyalı açıklarında tespit edilen 570 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu ve içerisinden çıkan kerevitler canlı olarak göle iade edildi.

Kaçak avcılara 18 bin 600 lira para cezası
Pinterine çıkan kerevitler canlı olarak göle iade edildi.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Kerevit popülâsyonlarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilebilmesi adına İlçe Müdürlüğü olarak kaçak avcılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kaçak ava gidip mahsur kalanları jandarma kurtardı: Hayatları kurtarılan avcılara 10 bin lira cezası kesildi
Kaçak ava gidip mahsur kalanları jandarma kurtardı: Hayatları kurtarılan avcılara 10 bin lira cezası kesildiBursa’da Uluabat Gölü’nde kaçak avcılık yapan avcılar gölde mahsur kalınca jandarmadan yardım istediler. Operasyonla hem kurtarılan hem gözaltına alınan 2 kaçak avcı ile birlikte avlanması yasak çok sayıda yeşilbaşlı ördek ve av malzemesi ele geçirildi. Hayatları kurtarılan avcılara 10 bin lira para cezası kesildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Olta balıkçıları Galata Köprüsü’ne akın etti! Önlemler hiçe sayıldı
Next post İnci kefalinin av sezonu başladı