Marmaris plajlarından turistler çekildi, yerini olta balıkçıları aldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar sonbaharın keyfini olta balıkçılığı yaparak çıkartıyor. Çoğunluğu emeklilerden oluşan kişiler plajda portatif sandalyede oturup hem olta ile balık avlıyor hem de eşsiz deniz manzarasını izliyor.

Marmaris ilçe merkezinde yaz sezonunun bitmesiyle plajlardan çekilen turistler yerine çoğunluğu emeklilerden oluşan olta balıkçılığı tutkunları akın etti. İlçe merkezindeki Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar, olta balıkçılığı tutkunları ile doldu. Kimileri bisikleti ile kimileri yürüyerek geldikleri plajlarda portatif sandalyelerine oturarak oltalarını salladı. Saatlerce oltalarına balıktakılmasını bekleyen Marmarisliler, eşsiz deniz manzarası eşliğinde anın keyfini çıkardı. Sahile gelenler, plaja gelirken yasal ölçülere uygun olan kefal, levrek ve çupra balıkları tuttu. Amatör olta balıkçılık keyfini yaşayanlar gün batımına az bir süre kala mutlu şekilde evlerinin yolunu tuttu.

Marmaris plajlarından turistler çekildi, yerini olta balıkçıları aldı

8 yıldır Marmaris’te yaşayan işçi emeklisi Haydar Tanrıverdi, “Aslen Muğla‘nın Yatağan ilçesi doğumluyum. Emekli olduktan sonra en büyük tutkum olan kıyı olta balıkçılığı hobimi gerçekleştiriyorum. Bisikletimle Halk Plajı’na geliyorum. İki oltamı denize atıp beklerken, manzarayı seyrediyorum” dedi.

İstanbul’da bir firmadan 7 yıl önce emekli olduktan sonra eşiyle Marmaris’e yerleşen Berna Atıl da, “Marmaris havası çok güzel. Eşim olta balıkçılığı tutkunudur. Kendisi ile gelip giderken bende de tutku oldu. Manzara eşliğinde balık avlamak çok güzel. Aslında balık bahane manzara şahane” diye konuştu.

kaynak hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Çanakkale’de müthiş keşif! Balıkçılar buldu
Next post Çanakkale Boğazı ve adalar çevresinden 18 bin metrekare hayalet ağ temizlendi.