‘Olta Balıkçılığı Malzemeleri Sergisi’ (KÜSABDER)

‘Olta Balıkçılığı Malzemeleri Sergisi’

9 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor

Kütahya Sportif ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği (KÜSABDER) tarafından düzenlenen “İkinci Amatör Olta Balıkçılığı Malzemeleri Sergisi” Sera Kütahya AVM’deKütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından törenle açılışı yapıldı.

Sera Kütahya AVM’de düzenlenen “Olta balıkçılığı malzemeleri Sergisi” açılışında ziyaretçilere hitap eden Başkan IŞIK, “Bu tür sportif etkinlikleri çok önemli buluyor ve destekliyoruz. Kütahya Belediyesi olarak 2020 yılı projelerimiz içerisine Sportif Olta Balıkçılığı ve Kuş Köyü projemizi de dahil ettik. İnşallah bu projeyi şehrimize kazandırdığımızda Türkiye’nin birçok ilinden projemizi görmek için şehrimize gelecek insanlar olacak.Açılışını gerçekleştirdiğimiz etkinliğin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide oltalar, balık yemleri, botlar ve çadırlar gibi birçok malzeme yer aldı. Kütahya Sportif ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Mustafa Sezer, “Bu stanttı açmamanızın amacı KÜSABDER olarak sosyal sorumluluğumuzu bilerek gelecek nesillere örnek olabilmek, gençlerimizi çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, doğayı sevdirmek ve bilinçli bir şekilde bu hobiyi sportif anlamda yapıldığını insanlara aşılayabilmektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 2018 yılında kurulan dernek ile ilgili açıklamalarına devam eden Sezer, “Dernek olarak asıl amacımız, gelecek nesillere bu işin tamamen bir spor olduğunu ve doğa ile iç içe yaşamanın gerektiğini öğretebilmek” ifadelerinde bulundu.

Son olarak Kütahya’ya dair açıklamalarına devam eden Başkan Sezer “Bu tür etkinliklerle insanlarımızı alkol ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Kütahya’daki göletlerde yeterli derecede balık olmadığını düşünüyoruz. Geçen yıl gölet ve barajlara 150 bin adet aynalı sazan bıraktık.” Bilgilendirdi. Derneklerinin halen 186 üyesinin bulunduğunu belirten Sezer, serginin 9 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.

Sergiye Oltacı Dergisi, ATSOBDER, ESBALDER, KAMADER, İNOBDER, MCC-DER, KÜSOBDER temsilcileri katılarak destek oldular.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ŞUBAT 2020 108. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post RESSEPS’İN HEDİYELERİ / Hristo YUVANIDIS
Next post Trakya’nın Güzelleri / Onur AKÇAY