Zor Zamanlar / Birol TANGUT

Zor Zamanlar

Şehrin sıkıcı boyunduruğundasın, korna sesleri, egsoz kokuları sarmış dört bir yanını.  Her yer beton, sıkıştırıyor ruhunu. Gökyüzüne bakıyorsun sanayinin dumanları yükseliyor bir korku filmi gibi. Nefes alacaksın ama genzini yakan bir kömür kokusu engel oluyor. Sayılar, rakamlar, kurallar ve biçimlerle ölçülüyor her şey. Kaçacak yer arıyorsun kentten ve maddi olan her şeyden. Ruh daralmış delirmek üzere…

Bir alabalıkçının en zor zamanlarıdır kış ayları. Zira doğal alabalıkların avlanma sezonu 1 Ekim -1 Mart tarihleri arasında kapalıdır.

Sezon kapanmış ruhumuzu dinlendirecek dere kenarına uzak kalmışız. Eski resimlere bakıp bakıp iç geçiriyoruz. Malumunuz Karadeniz’in kıyısında yaşıyorum. Ben de denize sarıyorum. Levrek, Lüfer hedef balıklarım ama Karadeniz’de de ilginç bir sezon yaşanıyor bu sene. Lüfer neredeyse hiç yapmadı. Levrek ise bana nasip olmuyor vesselam. Git gel boş. Bari dedim  memlekete gidip dağlara çıkayım, mantar toplayayım.

Yol üzerinde bir arkadaşımın yanına uğradım. Havadan sudan ve balıktan konuşuyoruz. Dedi ki çiftliğin altına baktın mı? Hiç aklımda yokken balık fikrini sokuverdi kafama. Ama alabalık malzemeleri yanımda değil, düşümdüm lrf’ler var, daha önce de silikonla gökkuşağı kandırmıştım.  Neden olmasın dedim, ama dere buz gibidir, yanımda tulum yok. Dedi ben de var, emanet tulumu alıp girdim dereye. İki üç verimli noktayı boş geçtim. En son kesinlikle balık var dediğim bir yerde sırayla malzemeleri deniyorum.

Balık önce silikonu bir iki çekeledi tasma atmaya çalıştım, ama ağzından  kurtuldu. Porsiyon üstü güzel bir gökkuşağı alabalığı.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ OCAK 2020 107. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Basınç’ın Balıklar Üzerindeki Etkileri / Göksel ÇETİN
Next post Türkiye Su Ürünleri İhracatında 2023 Hedefini Şimdiden Yakaladı