Fransa Balık Macerası / Okan KOÇ & Tunç ÖZTUNÇ

Fransa Balık Macerası

Fransa’da iki arkadaşın bir günlük balık macerası:

Bir haftadır iple çektiğimiz pazar avımızı sabırsızlıkla bekliyorduk.

Ben (Okan) ve av arkadaşım (Tunç) geceden hazırladığımız balık malzemelerini ve bellyboatlarımızı arabaya yükledik. Güzel bir kahvaltıdan sonra yeni keşfettiğimiz meramızda buluştuk. Hazırlandıktan sonra, ekipmanlarımızla suya sessizce girdik, artık balık avımız başlamıştı ve hedefimizde, Perch (tatlı su levrek balığı) ve turna vardı.

Bu soğuk havada rekor bir turna (100+) istiyordum. Bigbait takımımla, 100 gramlik (Svartzonker) sahte balık atmaya başladım.Genelde kıyıdan 30-50 metre uzaklaşıp geldiğim yöne doğru çalışıyorum ve sahtem suya dokunduğu an bir kaç saniye bekleyip sahtenin düzgün ve duraksız yüzmesini sağlamak için sakince çekmeye devam ettim.Fakat, bir saat sonunda istediğimi elde edemeyince, light takımıma geçip rubber jig + craw (kerevit taklidi (10gr) kullanmaya karar verdim.Light takımımla sahteyi dibe bırakıp, ufak gestlerleçek bırak yaptım.Sürekli dibe düştüğünü hissederek çalıştım.

Bir süre sonra bir vuruş hissettim.İlk an büyük bir levrek zannettim, ama yanılmışım.Balığın ağzına kancanın iyi saplandığından emin olduktan sonra kafa darbelerinden anladım ki, misinanın ucunda güzel, iri bir turna vardı. Küçük uğraşlar sonucu balığım yüzeye çıktı, elime aldım, fotoğrafladıktan sonra balığı suya geri iade ettik. 15 dakika sonra Tunç, sonardan (deeperchirp+ modeli) büyük perch sürüsünün yerini tespit etti. Bu sürü yaklaşık 12metre derinlikte ve kalabalıktı. Tecrübelerimize dayanarak şunu söyleyebilirim ki büyük perch sürüleri son baharda ve kış aylarında toplu halde avlanıyor. Hiç vakit kaybetmeden sahtelerimizi dibe indirdik (Tunç misinasında iki sahte kullanıyordu (silikon), bende kerevit taklidiyle devam ediyordum) Levrekler sahteler dibe iner inmez saldırmaya başladı.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ARALIK 2019 106. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Saros Levrek Avımız / Hamdi DEMİR
Next post Minik Oltacılar / Spinnci Murat