Tatlısuda Turna Savaşları

Sonbahar.

Buralarda bereketli bir mevsim.

Bu mevsimin ayları balık avlarım için çok önemli.

Arkasından kışın geldiğini hisseden canlılar sıcak bir yerlere gidebilme, gidemeyeler ise sıkı beslenip kışı daha rahat geçirebilmenin derdinde. İşte bu yüzden bu aylar yırtıcılar için beslenme çılgınlığı olan aylar.

Tatlısu da turnada işte tam bu aylarını yaşıyor. Saldırgan olan ruhu, kış mevsimine doğru daha bir saldırganlaşıyor. İşte tam avlanma zamanı, hem onun, hem benim için.

Son yıllarda deniz avlarına daha bir önem versem de tatlı su avlarını bıraktığım anlamına asla gelemez. Tatlısu avlarının yeri her zaman farklıdır.

Bu yıl havaların yağışsız gitmesi iki damla yağmur yağdığında bulanık bir hal alan avlağımızda suyun berrak kalmasını sağladı. Bu durum görüş mesafesi iyi olmayan turna için süper avlar anlamına geliyordu, geldi de.

Uzun zamandır kanalda turnaların durumunu merak ediyordum. Bir dönem aşırı avlanılmıştı ve istediğimiz turnalardan kalmamıştı.

Bende birazda buna güvenerek kanala Lrf takımı ile girdim. Aboww. Girmez olaydım.

Yeniden büyümüş olduklarını, üç adet kaşığımı büyük turnaların ağzında bırakarak tecrübe etmiş oldum.

Ama bu yediğim dayağın bir intikamı, bu yenildiğim maçın bir rövanşı ve düşük not aldığım bu sınavın bir bütünlemesi olacaktı elbet.

İlk fırsatta yanıma iki sağlam oltacı dostumu da alarak, beni dövenleri göstermek ve dayağın hesabını sormak üzere yola çıktık.

Bu sefer sağlam spin takımların ucuna taktığımız çeşitli kaşıklar ve silikonlarla ilk atışlarda turnaları bulduk. Biz dostum Abdürrahim’le kaşıkla ve silikonla avlarken balıkçılık ile ilgili fantezi uzmanı dostum Suat kanalın etrafından bulduğu kurbağaya üçlü bir çarpma takıp, göl kamışıyla evet yanlış duymadınız altı metrelik bir göl kamışıyla kanalın ortasına doğru kurbağayı gönderiyordu. Hayvan başına gelecekleri hissetmiş olacak ki en ufak hareket etmeden ki sanki hareket etmesinin sonu olacağını biri kulağına fısıldamışçasına suda sabit duruyordu.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EKİM 2019 104. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Şiir Gibi Bir Fly Günü
Next post SÜPRİZ TROFE