DENİZ KIYISINDA KAMP VE AV

Değerli balık avcısı dostlarım ve oltacı okuyucuları;

Her ne kadar kara avcısı olsak da zaman zaman fırsatları değerlendirerek, boşluk yaratarak bir şekilde olta zevkimizden de geri kalmamaya çalışıyoruz. Adana bölgesinde denize kıyısı olan bir şehirde yaşadığımız için kendimizi şanslı hissedenlerdeniz.

Eylül ayının gelmesi ile birlikte Akdeniz’in levrekleri de kıyıya yanaşmaya ve oltacıları tatmin etmeye başladığı şu günlerde bizde Çetin Dikici ve Niyazi Sarıaslan’la birlikte deniz kıyısında hem kamp, hem av maksatlı bir gün geçirmek maksadı ile Cuma akşamından yola çıktık. Aracımız dört çeker pikap olduğu için kumda gömülmek ve malzeme konusunda taşıma ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorduk.

Akşam saat sekiz civarında deniz kıyısında batık gemi denen bölgeye ulaşmış ve malzemeleri hazırlamaya başlamıştık. Ben aslen kara avcısı olduğum için Çetin olta ve yem işleri ile uğraşırken Niyazi de olta takımlarını ve misinaları bağlıyordu.

Saat gece 11 civarı ilk oltalarımızı denize atıp kıyıda çay keyfi yaparak misinaları ve zilleri gözlemeye başlamıştık. Yaklaşık onbeş dakikada bir yemleri tazeleyerek avımızı sürdürürken bir yandan av esnasında başımızdan geçen komik olayları yad ediyorduk ve kahkahalar havada uçuyordu.

Biz sohbet ederken Çetin’in zili tıngırdamaya başladı ve pür dikkat kamışı izlemeye başladık. Arkasından kamışın ucu sert bir şekilde öne yattı ve ilk balık oltaya takılmıştı.

Çetin hızla oltayı çekmeye başladı, bizde merakla bekliyorduk gelecek olanı. Kıyıya doğru yaklaşan balık sertçe sudan dışarı fırlayarak tekrar gözden kayboldu. Çetin balığı ip salarak biraz daha yormak istiyordu ve bizde heyecanla olanları izliyorduk. Sonuçta bir süre sonra yorulan levrek yan yatarak çetine doğru sürüklenmeye başladı.  Kıyıya çıkardığımız balık ortalama 500 gr. civarında idi ve gözlere hitap eden bir parçaydı. Balığı oltadan çıkarıp havuza aldığımızda Niyazi zevk içinde, ulan bu gavur bize niye vurmaz beeee diyerek hayıflanıyordu.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EKİM 2019 104. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

About Post Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Previous post Sezon Finali
Next post DEV AKYA MACERASI