3. Geleneksel DİSOBDER Spin Festivali

4 yıl önce çıktığımız dernekleşme yolunda geldiğimiz en son nokta; 3 geleneksel DİSOBDER Spin Festivali….

Evet, artık geleneksel diyebiliriz, değil sadece Diyarbakır bölgenin tüm oltacıları bir heyecan ile DİSOBDER-Spin Festivali’ni sahiplendi ve kabullendi. Temmuz ayından itibaren başlayan hazırlık süreci oldukça yoğun geçmişti. Botların indirileceği yolun şartları pek müsait değildi. Su, tuvalet ihtiyacı belirsizliği devam ediyordu. Geçen yıl birlikte hareket ettiğimiz İlçe Kaymakamlığı ile ilçe belediyesi daha sıkı bir kucaklama ile karşıladı bizi, elbirliğiyle Hilvan’a bir marka kazandırmak mücadelesine girecektik. Atatürk Barajı dünyanın en büyük 5. baraj gölü böyle bir saygıyı böyle bir ilgiyi hak ediyordu. Urfa, Adıyaman, Antep ve Diyarbakır’dan gelen katılımcılara güzel sürprizlerimiz olacaktı. Cuma akşamından yola çıktık, etkinlik alanına varışımız saat 8’i buldu. Belediyenin gönderdiği büyük çadır kurulmuş zemine beyaz çakıl dökülmüştü. Yaklaşık 10 ekip çadırı kurmaya başlamıştı. Etkinlik alanı renkleniyordu. Gece yarısı hemen kayıt masasını kurduktan sonra işlemlere başlandı. Sabaha kadar yarışmacıların büyük bir kısmı etkinlik alanına gelmişti. Kayıt işlemleri yapıldığı, sponsorlardan gelen hediyeler da hatıra olarak yaptırdığımız çakı ve bandanalar katılımcılara dağıtıldı. Sabah güneşin doğması ile yarışmacılar alelacele botlarını şişirip dağıldılar. Hemen yarışma yapacakları yerlere geceden gitmeye başladılar.

ŞABUT SABAHIN ŞAFAĞINDA İYİ AV YAPAR

Güneş Doğarken suyun başında olmak gerek. İlk günün sabahında hemen güzel haber gelmeye başladı. Saat 10.30 dolaylarında ilk büyük balık Zeynel Yörük’ten geldi, 107 cm bir Cer balığı…

Oltacılardan gelen güzel fotoğraflar heyecanı arttırdı, kısa süre sonra kıyıdan gelen ilk balık 56 cm’lik bir Şabut oldu. Bu balık kıyıcıların içerisinde ayrı bir heyecanın başlamasını sağladı. Öğlen saatlerinde güzel sürprizler ilçe komutanımız İsmail Tanrısever ve ilçe kaymakamımız Furkan Duman, Gaziantep’in değerli oltacısı Ali Kömbe etkinlik alanını ziyaret ettiler. Onlarca araba, onlarca çadır, ama etkinlik alanında neredeyse kimse yoktu. Bir tebessüm ve şaşkınlık içerisinde olan Kaymakam; “nerede bu adamlar” dedi. Bu kadar çadır, bu kadar araba var, ama kimse yok.

Yarışma saati hiçbir yıl bu kadar çetin bir mücadele olmayacaktı…

Ekipler çok iyi hazırlanmış ve şartlarını onların olabildiği kadar özgür bir şekilde hareket etmesine göre ayarlamıştık. Video hakem sistemine geçmiştik. Balıklar için video alınacak onun dışında oltacı istediği her yerde avlabilecekti.

Akşam yarışmacılar akın akın gelmeye baş dönmeye başladılar. Maşallah iyi balık çıktı. Adıyaman, Urfa, Diyarbakır ekipleri şov yaptılar. Son yılların en çok balık yakalanan yarışmalarından biri oldu. Hepsi temiz, videosuyla fotoğraf kaydıyla… İlk kez bu kadar tartışmasız ve net bir yarışma oldu.

Akşam yarışmacılarımıza güzel sürprizlerimiz vardı. Lahmacun, çiğ köfte, canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EKİM 2019 104. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post SİZİN TROFELERİNİZ
Next post MİNİK OLTACILAR