Kristal Mavisi

Muğla – Belki bir ses, belki bir görüntü, belki bir hayaldir, bazen en imkânsız gözüken hedefleri peşinden insanları sürükleyen, en ulaşılmaz gözüken yerlere ulaştıran, yapılmaz denileni yaptıran, olmaz denileni olur kılan. Belki kalama sesi, belki kamışın kafa atışlarıyla büküldüğünü görmek, belki de denizlerin tek hâkimleriyle iletişim kurma düşüncesi bizim yine eski meralara bir operasyon düzenlememiz gerektiğini haykırıyordu bizlere. Biz de bu haykırışa yanıtsız kalmayıp oltalarımızı hazırlayıp dalgaların o ulu dağların eteklerindeki koyları yüzyıllardır okşadığı, burunlarının yüzyıllardır en haşin akıntılara ve en hırçın dalgalara göğüs gerdiği, güneşin doğumunun ve batışının dünyanın başka hiçbir yerde olmayan bir kızıllıkla gökyüzünü boyadığı Güney Ege’ye doğru yola koyulduk. Hedef Muğla’ydı.

Daha önce bizi güzellikleri ve müthiş doğasıyla hiç yalnız bırakmayan bu güzel yere gelmemizle oltalarımızı hazırlayıp akşam suyunu beklemeye başladık. Uzun ve sabırsızlıkla beklediğimiz akşam suyu vakti gelmeden bir saat kadar önce ekipmanları alıp yola koyulduk. Çok güzel ve sakin bir koydaydık. Balık tutmayı hedeflediğimiz yer bu koyun burunlarından biriydi ve oraya kadar yürümeyi planlıyorduk. Fakat gittikçe dikleşen kayalardan dolayı oraya ulaşmanın mümkün olmadığını anlayınca gidebildiğimiz yere kadar gidip olta atmaya başladık. Güneş çoktan bulunduğumuz yerdeki hâkimiyetini kaybetmişti, koyun diğer kısımlarına da turuncu ışınlarını yollayarak hoşça kal diyordu. Halen güneş varken ilk jiglere şans vermeye karar verdik ve atışlara başladık. Rüzgârdan dolayı istediğimiz alanları taramayı tam başaramasak da bu bölgenin meşhur balığı her sahte yeme atlamasıyla ünlü lokum balıkları bize merhaba demeyi bu sefer de unutmadı.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post ŞASOBDER 3. Uluslararası Fırat Turnası &Şabut ve Bizir Balığı Yakalama Turnuvası “Kamil ÜÇBAŞ” Anısına Gerçekleştirildi
Next post Kamil Ağabeyimi AnmaAdına TuttuğumBalıkları GöleTekrar Saldım