Eylül Ayında Didimde Av

Ege’de yazınsongüzelliklerininyaşandığı Eylülayı balık avıavcılığıyönünden deverimligeçenbirzamandır. BizEgeli oltacılar dabu güzelliklerdennasiplenmek için13 arkadaş Didim degüzelbir av yapmayakarar verdik. Yöreninhakkını veren Neta teknesiİbrahim kaptanlaayın 27’si içingörüştükve anlaştık.

Bu av kırmızıağırlıklıbirav olacaktı, yani mercan,antenli mercan,mandagöz mercan öncelikli hedefbalık olacak. Karagöz ve çipuradatutmaolasalığımız vardı.Bu avda genellikle çimçim vehamsi etkili yemlerdi, mamun da iş görenyemler arasındaydı.

Av günügelip çattığındasaatler01.00’ı gösteriyordu.Üç arabaolarak İzmir’denDidim’edoğruyola çıktık. Yoldageçirdiğimiz neşeli dakikalardansonrasaat 04.00 da hareket edecekşekildeDidim -Altınkum da İbrahim kaptanNetateknesine yerleşmişbekliyorduk. Biz amatör oltacılar için sohbetiengüzelolanzamanbu dakikalardı. Sabahherkesbusaatlerde uykuda iken bizolta bağlar,yemlerimizi hazırlar,oltatakımlarımızıgözdengeçirirve taktikkonuşurduk. Kaptantekneyiçalıştırdığındayeni bir avbaşlangıcınınmutluluğunuyaşardık.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Kamil Ağabeyimi AnmaAdına TuttuğumBalıkları GöleTekrar Saldım
Next post AV RAPORU