Eylül Ayında Antalya’da Kıyıdan Shorejig ile RÜYA GİBİ BALIK AVI

 

​​​​​​​Öncelikle herkese merhabalar değerli OLTACI okurları…

Bu yazımda sizlere, benim için çok değerli büyüğüm, abim, meslektaşım Dr. Kemal Eker hocamla Antalya’nın vahşi kayalıkları falezlerden yaptığımız deli dolu, aksiyonu tavan, kahkahası bol, adrenalini yüksek, tutulan balıklarıyla unutulması güç balık avımızdan bahsedeceğim.

Bahsetmeden önce hikayesini yazacağım bu avlarınn videosunu youtube kanalımdan http://www.youtube.com/c/TolgaÇalım izleyebileceğinizi bilmenizi isterim değerli Oltacı okurları.

Kendime hep diyordum, genelde yalnız ava gidiyorum. Allah’ım öyle bir insanla tanışayım ki benim gibi çılgın, boş dönse bile yaptığı işten zevk alan, balık tutmaktan asla yorulmayan, pes etmek nedir bilmeyen birisi olsun diye dua ediyordum ki mevlam sesime kulak vermiş olsa gerek karşıma Kemal abimi çıkardı.

Dev yazılı orkinosların Antalya’da akın akın kol gezdiği zamanlarda Kemal abimle bir türlü balığa gidemesekte o zamandan bu yana hep planlarını yapmıştık ve bunu teorik olmaktan çıkartıp uygulamaya geçmemizin vakti artık çoktan gelmişti. Tarihler 1 Eylül’ü gösteriyordu, gece yarısından önce sabah saat kaçta uyanmamız gerektiği, hangi disiplinle avlanacağımızı, hangi yemleri hangi saatlerde kullanacağımızı vs. tüm herşeyi konuşup planlarımızı yapmıştık. Heyecan öyle doruktaydı ki çayı gecenin 3’ünde kalkıp demlemiştim, uyandığımda ya zaman kalmazsa, ya yapamazsam diye 🙂 Balıklar tutulmasa bile ki o inançsızlık asla oluşmadı bende, o çay o MERA’da içilecek şeklindeydi düşüncem. Uykum o kadar ağırdı ki salonun tüm ışıklarının yanı sıra televizyonu da açık bırakmıştım, sadece telefondan değil bilgisayardan bile alarm kurmuştum,  o derece yani siz düşünün gerisini. Çünkü uyanamazsam Kemal hocama gerçekten mahçup olacaktım ve o kadar yaptığımız plan boşa gidecekti. Neyse ki bir aksilik olmadı ve uyanıp gecenin karanlığında meraya doğru yol almaya başlamıştık. Kazasız belasız sağ salim meraya geldik ve Shorejig takımlarımızı acele etmeden sakin sakin açtık. İplerimize leader bağlamaya başladım ve bir yandan da abimle kahvaltımıza ufak ufak başlamıştık. Sıcak çay, denizin kokusu ve mutlu olduğunu hissederek yapılan kahvaltı. Hiçbir şeye değişilmez NET.



Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Bir Turnuva Ve Güneydoğu İnsanları
Next post Big Game Ve Köpekbalığı