Bir Turnuva Ve Güneydoğu İnsanları



Güneydoğu Gezim ve ŞASOBDER 3. Uluslararası Fırat Turnası ve Şabut Balığı Yakalama Yarışması

“Güzel anıların kısa hikayeleri olmuyor!”

06-07-08 Eylül 2019 tarihinde Rahmetli KAMIL ÜÇBAŞ anısına düzenlenenŞASOBDER 3. Uluslararası Fırat Turnası, Şabut Balığı ve Bizir Balığı Yakalama Turnuvası‘na arkadaşım Abdullah Okudan ile katıldık.

Çok güzel bir etkinlik ve bizler için çok güzel bir Güneydoğu gezisi oldu. Bu gezimin hikayesini kısa tutmak isterdim, ama olmadı.

Almanya Köln’den başlayan yolculuğumun ilk durağında anne, baba ve kardeş hasretimi bir nebze olsada dindirdiğim memleketim Kırşehir’e Ağustos‘un 29‘unda geldim.Özel anne yemekleri, baba şevkati, hasret giderdiğim ailem, mevsimin meyve ve sebzeleri, tozlu yollar, anlamsız trafik kargaşası ve daha nice sizlerin ilginize gidebilecek, ama bana normal şeyler. Benim için gayet normal, çünkü insan gurbette akla gelmeyecek şeylere özlem duyuyor. Bende bu herşeye kavuşmuş ve tadını bir hafta boyunca çıkarmıştım.

4 Eylül akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu  gezimin ve asıl hedefim olan ŞASOBDER’indüzenlediği 3. Uluslararası Fırat Turnası ve Şabut Balığı Yakalama Yarışması‘na katılmak için yola koyuldum.

KIRŞEHİR- KAYSERİ 140 Km

İlk durağım, Kayseri‘nin usta balıkçısı “Gaymaam” Balıkçı Ali abimle bir kaç saat sohbet edip yemek yediğimiz tarihi Kelle Tava Salonunda buluştuk.

Ali abimin tavsiyesi üzerine ilk olarak Tuzlama geldi. Bilmeyenler için; işkembe çorbası,normalinden farkı İşkembenin kalın bölgelerinden yapılıyor. Bu saatten sonra kimseyi öpmem diyerek bol sarmısak ekledim. Tadı çok güzeldi ve terbiyesi, kıvamı yerindeydi.Ardından mekanın özeli Pöç Tandır geldi. Akıl almaz bir lezzet geç vakitte yememe rağmen lezzeti hala taptazeydi. Tavsiye edermisin derseniz? Kesinlike!

Balıkçı Ali abimin o keyifli sohbetini ardı ardına yudumladığımız çaylarla süsledik. Bir ara saate baktığımda çoktan gece yarısını geçtiğini fark ettim. Ayrılık vakti gelmişti. Son bir hatıra fotoğrafı çektikten sonra, Ali abinin ısrarlı “Misafirim ol, sabah git.” ricasını kibarca reddederek “Güneşin kıpkırmızı doğduğu topraklara doğru hareket ettim.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Funda Demir
Next post Eylül Ayında Antalya’da Kıyıdan Shorejig ile RÜYA GİBİ BALIK AVI