AV RAPORU



Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz ilk deniz tecrübemizde hayallerimizin peşinde, hayallerimizin ötesinde bir serüvene tanıklık edeceğimizi nereden bilebilirdik ki.

Tatlısu da yaptığımız avlar ardı arkası kesilmeyen tekrarlardan ibaretti. Zaten sınırlı sayıda olan çeşitlilik neredeyse bizi hiç cezbetmiyordu (alabalık hariç).Birkaç türün dışında yakalayıp bırakmadığımız balık kalmamıştı. Hal böyle olunca da gözlerimizi devler ligine çevirmiştik.

Çeşitli araştırmalar ve ustalarla sohbetler sonrasında bize en uygun prensibin ShoreJigging olduğu kararına vardık. Vardık varmasına ama ShoreJigging nedir? Nerede ne zaman yapılır? Hangi malzemeler kullanılmalıdır? Yine bir muammanın içerisindeydik. Şöyle geriye dönük düşününce okul yıllarımızda dahi bir konu hakkında bu kadar çok araştırma yapmamıştık.

ShoreJigging ülkemizde spin (At-Çek) kadar tercih edilmeyen bir prensip, çünkü ciddi efor sarf etmeniz gereken zorlu meralarda yapılan bir teknik. Durum böyle olunca da bilgiye ulaşmak o kadar da kolay olmuyor. Neyse ki ülkemizde bu işi çok iyi yapan ustalar var da fikir alabildik. Aklımızda ki takım kombinasyonu ve ne şekilde ilerleyebileceğimiz konusunda fazlasıyla yardımcı oldular. Ama şimdiye kadar göz ardı ettiğimiz bir detay vardı shorejigging’in şartları gibi ekipmanların maliyeti de ağırdı. Ekrem abiyle kafaları kaşıyıp bu bütçe ve işin altından nasıl kalkacağız diye düşünürken SALMAN AV ve SPOR ’un sahibi Koray SALMAN devreye girdi. Ekrem abiyle hiç vakit kaybetmeden kendimizi SALMAN AV ve SPOR ‘un kapısında bulduk. Koray ve Erhan abinin direktifleri ve önerileri doğrultusunda sonunda uygun takımı oluşturmuştuk. Bugüne kadar bu hobiye gönül vermiş birçok kişiye desteğini ve yardımını esirgemeyen Koray abi bizede elinden gelen imkanı ve desteği sundu.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Eylül Ayında Didimde Av
Next post Bir Küçük Tatlısu Levreği Hikayesi