Kamil Üçbaş ‘ın Vefatı ile Avcılık Dünyası Yasta…

Avcılık dünyası yasta

KAMİL ÜÇBAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Üçbaş, yine avcılıkla ilgili düzenlediği bir organizasyonda, Polatlı’da düzenlenen Avdoğa festivali sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle Ankara’da hastaneye kaldırılmıştı. 14 günü aşkın bir süre Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koroner yoğun bakım servisinde tedavi gören Kamil Üçbaş, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı ve hayata gözlerini yumdu.

Avcılık dünyasına verdiği hizmetler, yaptığı organizasyonlar ve düzenlediği festivallerle, ayrıca bu konuda yaptığı yayınlar ve eğitim çalışmalarıyla efsane olan Kamil Üçbaş’ın kaybı yalnızca ailesini değil av camiasını derin üzüntüye boğdu. Sıcak kanlılığı, sevecenliği ve çalışkanlığı ile av camiasının çok sevdiği Kamil Üçbaş’ın vefatı nedeniyle camiada yas ilan edildi.

Unutulmaz eserler bırakan Kamil Üçbaş’ın cenazesi 23 Haziran Pazar ikindi namazının ardından Ankara Karşıyaka’daki aile kabristanında toprağa verildi. Avcılık dünyasının efsanesi Kamil Üçbaş’ı bu son yolculuğunda, ailesi, sevenleri ve avcılık dünyasının önde gelen isimleri yalnız bırakmadı.

Kamil Üçbaş kimdir?

Av Doğa Dergisi ve Oltacı Amatör – Sportif Balıkçılık Dergisi’nin sahibi, “Avcının Temel Eğitim Kitabı”nın yazarı, ilk kez Ulusal Avcılar Bayramı ve avcılık kursları düzenleyen, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Avcılık Teknik Kurul Üyeliği, Avcılık ve Yaban-Av Hayatı Koruma Konfederasyon başkanlığını da yapan 35 yıllık Av ve Doğa Dostu Kamil Üçbaş, İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu’nda başkanlığı ve

Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesidir. Yaban Tv’nin kuruluşundan itibaren katkıda bulunmuş, uzun yıllar Av doğa programı yapımcılığı yapmıştır.

Türkiye’nin En Büyük Kara ve Olta Avcılığı Buluşması olan Game Fair Av Doğa Festivalini 5 yıldır, Olta Balıkçılığı şenliğini  17yıldırda düzenlemektedir. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında Türk Avcısının ve sektörün sesi, kulağı ve gözü olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post OLTACI DERGİSİ MAYIS  2019 SAYISI
Next post OLTACI DERGİSİ HAZİRAN 2019 SAYISI ÇIKTI