İçinden 11 milyon yumurta çıktı. Felaketi yaşatacaktı, yakalandı!

ABD’nin Oklahoma eyaletinde yakalanan dev balık dünyada gündem oldu. Yetkililer tarafından yapılan ’11 milyon yumurta’ açıklaması ise tüyler ürpertti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde son günlerin en ilginç görüntüsü kayda geçti. Bryan Baker tarafından yakalanan dev balık dünyada ses getirdi. Büyük Cherokee Gölü’nde yakalanan balık sayesinde bölgenin ekosistemi bir faciadan kıl payı kurtuldu.

UZAYLI BALIĞI YAKALANDI

ABD’de ‘Uzaylı balığı’ olarak da Sazan balığı tam 53 kilo ağırlığında. Yapılan incelemeler sonucunda ise balığın vücudundan 11 milyon yumurta çıktığı belirtildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ‘Bir şekilde üremeyi başarabilseydi felaket olacaktı’ ifadesi kullanıldı.

Balığı yakalayan Baker ise konuyla ilgili şöyle dedi:

‘Daha önce yakaladığım hiçbir şeye benzemiyordu. Çok güçlüydü, 7 dakika boyunca tekneye çekmeye çalıştım, yüzeye yaklaştığında gözlerime inanamadım’

REKOR KIRILDI

Uluslararası Av Balıkları Derneği’ne (IGFA) göre olta ile yakalanan en ağır balık 2005 yılında 40 kilo ağırlığındaydı. Baker’ın yakaladığı balık ise yıllar sonra rekoru egale etti.

Missouri Eyalet Üniversitesi’nden profesör Quinton Phelps, ‘On binlerce tatlı su balığı tuttum ve bu, şahsen gördüğüm en büyük tatlı su balığı. Sahte görünüyordu ama değil’ dedi.

11 MİLYON YUMURTA

Balığın yaklaşık 40 yaşında olduğunu ve hamileliğin muhtemelen yaklaşık 11.milyon yeni sazanın doğmasına yol açacağını hesaplandı. Bu yumurtaların büyümesiyle birlikte ise bölgenin ekosisteminin tehlikeye gireceği basınla paylaşıldı.

Felaketi yaşatacaktı, yakalandı İçinden 11 milyon yumurta çıktı

Kaynak Milliyet.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post BALIK YARIŞMASI VAR! SAMADER 15. GELENEKSEL TURNA BALIĞI YAKALAMA
Next post DKMP 15. Bölge Hazar Gölü endemik balık türlerinin izlenmesi projesi.