Oltasını çekip bakınca tuttuğu balık, “mavi enayi” balığı çıktı. 

ABD’de balık tutan Travis Uebinger adlı adam, oltasını attıktan sonra mavi enayi adı verilen balığı tuttu. Nesli tükenme altındaki bu balık, çok nadir görülüyordu.

Balıkçı endişeyle attığı oltasının ucuna takılan balığı çekip bakınca hızlıca koşup diğer reislere haber verdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaletinde yaşayan Travis Uebinger adlı adam, Missouri Nehri’nin 276 mil uzunluğundaki bir kolu olan Osage Nehri’ne olta attı.

OLTANIN UCUNA AĞIR GELDİ

Oltanın ucuna bir hayli ağır gelen balığı çeken adam, karşılaştığı manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü balık sıradan balıklara benzemiyordu. Mavi dev balığın ne olduğunu anlamak isteyen adam, hemen arkadaşlarına haber verdi.  

Balıkçı endişeyle attığı oltasının ucuna takılan balığı çekip bakınca hızlıca koşup diğer reislere haber verdi - Resim : 1

MAVİ ENAYİ BALIĞI ÇIKTI

Arkadaşlarının da incelemesinin ardından Travis Uebinger’in tuttuğu balık, “mavi enayi” balığı çıktı. Nesli tükenme altındaki bu balık, çok nadir görülüyordu. 

MAVİ ENAYİ BALIĞI NEDİR?

IUCN Tarafından Tehdit Altında Olarak Değerlendirildi. Diğer enayi balıklar gibi, tercih ettikleri ortamları etkileyen kirlilik ve baraj inşaatı nedeniyle nüfusları azalıyor gibi görünüyor. Kaynak Tv 100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Doğal Alabalık av yasağı tüm bölgelerde sona ermiştir. RASTGELE
Next post Adım adım geri çekiliyor: Kayıkların geçtiği köprünün altı park alanı oldu