SANKİ ÇANAKKALE’YE MAYIN DÖŞENMİŞ GİBİ

KURŞUNLU MAHALLESİ MUHTARI SAHİLE YAPILMAK İSTENEN MİDYE ÇİFTLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ: “SANKİ ÇANAKKALE’YE MAYIN DÖŞENMİŞ GİBİ”

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

Bursa’nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, yerleşim yerlerine yakın bölgede sahil şeridine midye çiftliği kurulmasına tepki gösterdi. Ormancılar, “Sanki Çanakkale’ye mayın döşenmiş gibi Kurşunlu’ya mayınları döşeyecekler. Ne güneşimizin batışını göreceğiz ne de denizimizin mavisini göreceğiz” dedi.

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nin sahiline özel bir şirket tarafından yapılmak istenen midye çiftliğine mahalle halkı itiraz ediyor. 10 kilometrelik sahil şeridinin yaklaşık 2-3 kilometrelik alanında kurulacak olan midye çiftliğinin bakir alanlara değil de yerleşim yerine yakın bölgeye kurulmasına karşı çıkan Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, “Bakir bir iki yerimiz vardı, oraya kuruldu, sesimizi çıkarmadık ama bunlar yavaş yavaş Kurşunlu’nun dibine kadar geldiler. Burada insanlar denize giriyor, olta balıkçıları balık tutuyor, kıyı balıkçılarımız voli yapıyor. Bunların hepsinin yapacağı yerleri işgal ettiler. Bunlara daha bakir yerler verilsin” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTLİĞİN KURULDUĞU YER MAHALLELİNİN YAŞAM ALANI”

Midye çiftliklerine karşı olmadıklarının altını çizen Ormancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhtarlar benim uç beyim” sözlerini hatırlatarak projenin hem muhtarlığa hem de Kurşunlu halkına sorulmadan hayata geçiriliyor olmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Kurşunlu’da oturanların çok büyük kısmının Bursa’dan geldiğini, yaz aylarında da mahalle nüfusunun 30-40 binleri bulduğunu ifade eden Ormancılar, “Bunların çiftlik kurduğu yerlerde bizim Kurşunlu köylülerinin kadınları, çocukları, erkekleri denize giriyor. Denize 150 metre yakın. Yarın denize girmeyi de yasaklayacaklar, balık tutmayı da yasaklayacaklar. Biz burada esir gibi mavi denizimiz simsiyah mantarla dolacak. Sanki Çanakkale’ye mayın döşenmiş gibi Kurşunlu’ya mayınları döşeyecekler. Ne güneşimizin batışını göreceğiz ne de denizimizin mavisini göreceğiz” sözleriyle çiftliğe tepki gösterdi.

Çiftlik için konulan beton mantarların kaldırılmasını talep eden Ormancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaldırılmazsa devlet büyüklerimize sesleniyoruz, esas Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bu halkın sesini duysunlar, bu halk isyan etti mi biliyorlar ne olduğunu. Biz diyoruz ki bunlara karşı değiliz, yapılacak bakir yerler var. İnsanların yaşamadığı yerler var. Gitsinler oraya kursunlar çiftlikleri. Niye bizim Kurşunlu’muzun önünü işgal ediyorlar? Bizim devletimiz bunlara müsaade ederse yarın burada halk toplanıp bunları kesmeye gider, daha kötü şeyler olur. Onun için devlet büyüklerimiz bir an önce el koysun, bu halkın sesini dinlesin. Bir telefonla yazı yazdık bin kişi hemen geldi imza topladık, il tarıma verdik. İl tarımı da uyardık, valimizi de uyardık. Biz artık en son Cumhurbaşkanımıza kadar gideceğiz. Çünkü cumhurbaşkanımız böyle şeylere çok yardımcı oluyor. ‘Benim muhtar uç beyim, muhtarı üzmeyeceksin, muhtarı bana getirmeyeceksin’ diyor ama bunlar muhtara bir şey sormadan, buradaki halka bir şey sormadan sahillerimizi işgal ediyorlar. Bu işgalin bir an önce bitmesini istiyoruz.” Kaynak Yeniçağ

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te   Oltacı Dergisi‘ne abone olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Türkiye’nin ilk iklim davasında karar çıktı
Next post Araştırma: Mürekkep balığı ve insan beyninin gelişme süreci aynı