Türk ve Azerbaycanlı balıkçılardan iş birliği

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Balıkçılar Kurultayı’nda, Bakü Balıkçılar ve Sualtı Avcılar Kulübü (BBK) ile Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü arasında “Dostluk ve İşbirliği” mutabakat sözleşmesi imzalandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Balıkçılar Kurultayı gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen kurultay, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Kurultaya, BBK Başkanı Vügar Abdullayev, Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Kadir Cihan Pestil, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Hakan Kalender ile Türk ve Azerbaycanlı balıkçılar katıldı.

“Güçlerimizi birleştirerek uluslararası seviyede daha iyi başarılara imza atacağız”

Balıkçılığın sabır gerektirdiği gibi insanlara da sabırlı olmayı öğrettiğini belirten BBK Başkanı Vügar Abdullayev, “İnsanlara doğayla iç içe olmayı öğretiyor. Artık Azerbaycan’ın hudutlarından dışarı çıkma vaktimizin geldiğine inanıyoruz. Bu konuda bize yardım olan dostlara, kardeşlere ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Her zamanki gibi kardeş Türkiye yanımızda ve onlara minnettarlığımızı bildiriyoruz. Bu anlaşmayla Bakü Balıkçılar ve Sualtı Avcılar Kulübü ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü olarak güçlerimizi birleştirerek uluslararası seviyede daha iyi başarılara imza atacağız” dedi.

“Buranın önemli ciddi su kaynakları, potansiyelleri var”

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinden Tarım Müşaviri Hakan Kalender de güzel bir iş birliğine imza atılacağına inandığını ve kurultayın hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Kalender, “Bildiğiniz üzere avcılık insanların doğasında, genetiğinde olan bir şeydir. Tabi balıkçılık da bu alanda önemli bir yer kaplıyor. Olta balıkçılığı tabi sadece balığı tutmak ve tüketmek üzerine kurulu bir anlayış değildir. İşin özünde, aslında işin felsefesinde insanları doğayla birleştirmek, doğayla kaynaştırmak, ekolojiyi korumak, heyecan katmak, bunun tabi sportif yanları ve turizm boyutları da var. O yüzden bütün halinde baktığımız zaman işin güzel kısımları, heyecanlı kısımlar altında bu alandadır. Ben Azerbaycan’da, 1 yıldır buradayım. Buranın önemli ciddi su kaynakları, potansiyelleri var. Birçok yeri gezme fırsatı buldum. İnşallah bu iş birliği ile sizlerin çabasıyla bunlar çok daha iyi noktalara gelecektir, çok daha başarılı seviye ulaşacaktır diye düşünüyorum. Tabi özelikle bu olta balıkçılığı, sportif amaçlar, doğayı koruma amacıyla yapılan bu çalışma da inşallah bu işi renklendirecek ve çok güzel boyutlara taşıyacaktır” diye konuştu.

“Türk’ün balıkçılığını dünyaya tanıtmak için mücadele edeceğiz”

Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Kadir Cihan Pestil ise yıllar önce Kocaeli’nin balıkçılığını Türkiye’ye tanıtmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti. Pestil, “Bizler belediyelerimizin ve devletimizin bize vermiş olduğu destekler sayesinde hedeflerimizi her yıl biraz daha üstüne koyarak, büyüterek, zaman içerisinde dünya çapında organizasyonlarla ülkemizi temsil eder hale geldik ki bu temsil etmeler vasıtasıyla da sizlerle tanıştık. Bugün çok anlamlı bir organizasyon için buradayız. Çok anlamlı bir işin başlangıcı için buradayız. Gerçekten çok heyecanlıyız. Hani dedik ya hayallerle başladık. Bugün biz Türk’ün balıkçılığını, Türkiye’nin balıkçılığını dünyaya tanıtmaya çalışırken artık sizlerle bir güç birliği içerisinde Türk’ün balıkçılığını dünyaya tanıtmak için mücadele ediyor olacağız. Bu anlamda çalışmalar yürütüyor olacağız. Biz her yıl yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin destekleriyle uluslararası organizasyonlar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Kendimizi geliştireceğiz. Bu anlamda birbirimize destek olarak camiayı destekleyeceğiz. Camiayı büyüteceğiz, kendimizi geliştireceğiz. Amaç balık. Hedef balık. Ama balık sadece balıkçılık değil. Kurultayın, kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakü Balıkçılar ve Sualtı Avcılar Kulübü Başkanı Vügar Abdullayev ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Kadir Cihan Pestil, iki kulüp arasında “Dostluk ve İşbirliği” mutabakat sözleşmesine imza attı. Kaynak yalovadabugun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Salda Gölü’nde endişe veren görüntüler: Kararma yayılıyor
Next post Havada Balık Tutma keyfi!