Olta atarken 30 kiloluk Japon balığı yakaladı

Olta atarken 30 kiloluk Japon balığı yakaladı

Renginden dolayı “Carrot” (Havuç) adı verilen balık, göle 20 yıl önce yerleştirilmişti.

Japon balıkları genellikle evde bir akvaryumun içinde yaşayacak kadar ufak olurlar. Hatta Japon balığı sahiplenen birçok kişi onları evlerine içine yarısına kadar bile su doldurulmamış bir poşetin içinde taşır.  Balıkçı Andy Hackett ise birçok kişinin ilk evcil hayvanı olan bu balık cinsiyle farklı bir tecrübe yaşadı.

Hackett, Fransa’nın Champagne bölgesindeki Bluewater Gölleri’nde 30 kilogram ağırlığında bir Japon balığı yakaladı. Bunun dünyadaki en büyük Japon balıklarından biri olduğu düşünülüyor. 

Renginden dolayı “Carrot” (Havuç) adı verilen balık, göle 20 yıl önce yerleştirilmişti. O tarihten sonra birçok kişi balığı yakalamaya çalışsa da Hackett’a kadar kimse başarılı olamamıştı. 

The Daily Mail’in aktardığına göre balık oltaya yakalandıktan sonra Britanyalı Hackett’ın onu çekebilmesi 25 dakika sürdü.

Carrot’ın şu ana kadar yakalanan en büyük ikinci Japon balığı olduğu düşünülüyor. 

42 yaşındaki Hackett, “Carrot’ın orada olduğunu biliyordum ancak hiç yakalayabileceğimi düşünmemiştim” dedi. 

Hackett, balık ile poz verdikten sonra Carrot’ı göle geri bıraktı.

Balıkçılık müdürü Jason Cowler, “Carrot’ı müşterilerin yakalayabileceği farklı bir şey olsun diye oraya yaklaşık 20 yıl önce koyduk. O tarihten bu yana büyüdü büyüdü ve çok ortaya çıkmaz oldu. Kaçmasını iyi bilen bir balık” dedi. Kaynak muhalif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 15 ARALIK İTİBARİYLE TURNA BALIĞI AV YASAĞI
Next post Marmara’daki müsilaj kabusu bitti! Artık sağlıklı şekilde balık tüketilecek mi?