ŞİDDETLE KINIYORUZ !

“Bu gün Sapanca Gölü eşme mevkiinde biz çevreye, suya ve sudaki hayata duyarlı balıkçıları yakından ilgilendiren ve üzen bazı durumlar yaşanmıştır.

Kısa bir av yapmak ve birlikte olmak için buluşan balıkçı arkadaşlarımız suya açıldıklarında oldukça çok miktarda misina ağ tespit etmişlerdir.. Buna bağlı olarak kolluk kuvvetleri ve hem Sakarya hemde Kocaeli tarim il müdürlüğü ekiplerine haber verilmiştir. Ekipler Olay yerine çok hızlı bir şekilde gelerek operasyon başlamışlardır. Olaya karışan yasadışı avcıların ağlarına el konularak ifadesi alınmak üzere bölge jandarma karakoluna götürülmüşlerdir.”

Çağlayan Kart   Kamera Görüntüleri

https://www.facebook.com/caglayan.kart.9/videos/516187070559301?idorvanity=120993134639992

SPORTİF OLTA BALIKÇILARIMIZA, KORUMA KONTROL GÖREVLİLERİMİZ VE KOLLUK KUVVETLERİMİZE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

Ticari avcılığa kapalı, ağ atmanın tamamen yasak olduğu Sapanca Gölü’nde arkadaşlarımızın oltasına takılan ağlar sebebiyle dün yaşanan bu çirkin olayı duyar duymaz ASOF olarak orada bulunan federasyonumuzdan lisanslı sportif olta balıkçıları ile iletişime geçtik ve gelişmeleri kendilerinden dinledik.

Sonrasında Federasyonumuz üyesi SAMADER Derneğimiz Yönetimi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanımız ile iletişim kurup bu çirkin olayla ilgili olarak istişareler yaptık.

İlgili hiçbir kurumu direk olarak suçlamak istemiyoruz ama bir türlü önü alınamayan bu tür olaylar yüzüne federasyonumuza bağlı derneklere üye sportif olta balıkçısı arkadaşlarımız bedenen ve ruhen dinlenmek amacıyla gittiği olta balıkçılığı faaliyetinde streslenip evine geri dönmek zorunda kalıyorlar.

Ülkemiz genelinde son günlerde bu tür olaylarla ilgili çok ciddi bir artış var. Koruma Kontrol Personeline ve Sportif Olta Balıkçısı arkadaşlarımıza hakaret ve saldırılar ciddi anlamda fazlalaştı.

Yasadışı avcılık yapıp hem de haklılarmış gibi tehditler, hakaretler savurup sportif olta balıkçılarımıza saldırıyorlar.

İşin garip tarafı Jandarma ve Polis gibi kolluk kuvvetlerimizi bile dinlemeyip hatta hakaret ediyorlar. Allah muhafaza sürdürülebilirlik balıkçılık mücadelesi derken birimize bir şey olacak diye ciddi anlamda tedirginiz.

İlgili kurumların yapacağı çalışmalara daha çok katkı sağlamak üzere ASOF olarak Avcılık ve Kontrol Daire Başkanımızdan randevu aldık. Genel Müdürümüzden de randevu alıp bundan sonrası için neler yapabiliriz gidip kendileri ile görüşeceğiz.

Saygılarımızla,

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ASOF Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Adana’da ‘4. Akdeniz Surf Casting Turnuvası’ Sona Erdi
Next post Balığın derisi, kıkırdağı, kılçığı bile sağlığa faydalı